torsdag, april 26, 2007

Växer så det knakar

Nu går det undan! Nu börjar jag verkligen känna mig höggravid - när blir man det eg? Jag har ju inte någon jättemage fortfarande (tror jag) men jag känner ju av den hela tiden när jag rör mig.

Nu börjar jag få kommentarer om att jag har en jättestor mage. Eh, det är ca 10 veckor kvar. Den bör vara stor nu. Typ? I vilket fall så bryr jag mig inte längre om kommentarerna. Sambon tyckte att min mage var minst av alla på föräldrautbildningen - och de som är i gruppen ska ha från början juli till mitten augusti.

Men nu går det inte att ta miste eller hur?! Liten ligger där inne och har det varmt och gott, i sitt eget lilla badkar. Eller något.

Funderar på om Liten har några känslor. Till exempel att den kan vara ledsen. Eller arg. Eller orolig. Eller glad. På något sätt känns det jobbigt att inte kunna trösta Liten, att den inte vet att den har en mamma som den snart kommer att komma ut till. Litens värld är ju ganska begränsad och får stå ut med allt vad jag gör. Så jag hoppas att den inte blir rädd, t ex när den utsätts för olika ljud.

Har inte fått tummen ur än och börjat sjunga några vaggvisor*. Jag tycker att det är över huvudtaget knasig att prata med magen men jag har börjat göra det mer och mer. Fast bara om ingen hör mig.

Idag var jag faktiskt själv och simmade för första gången, syrran kunde inte följa med. Och folk hade vettigare saker att göra en torsdagkväll med 22 grader varmt än att åka till badhuset, så det var väldigt lite folk där. Men så skönt det var att få simma själv! Avslutade i bubbelpoolen innan jag gick för att duscha. Jag blev alldeles rofylld och mådde hemskt bra när jag kom därifrån. Det här ska jag göra om oftare!

Idag fick jag även mitt vetebälte och de söta DYRA små strumporna! Samon konstaterade att han kommer aldrig bli rik med mig... :-D Vetebältet kan jag varmt rekommendera!

* Innan jag blev gravid drömde jag om att sitta och sjunga vaggvisor för min mage så att bebisen skulle känna igen dem när den kom ut och på så sätt skulle känna sig tryck. Romantiker eller?!

10 kommentarer:

Superquinnan sa...

Läs Philip Whang´s bok "Spädbarnets psykologi" Visst kan bebben bli ledsen där inne och den tycker jättemycket om att man sjunger och pratar. Man ska knyta an till sitt barn så tidigt det går genom att prata med magen ;) Klart det syns att du ska ha barn!! Finfin mage:) Och på frågan när man kan se höggravid ut svarar jag att det är högst individuellt. Jag har fått höra sen vecka 15 att jag är "så stor" och blir ofta jämförd med mina andra kompisar som är gravida och det är det absolut värsta jag vet. Alal är olika. 10 veckro kvar!!! Häftigt!!

Anna sa...

Alla får vi olika magar, en del får stora direkt och andra dröjer til v30. Själv är jag glad att det syns att jag är gravid, trodde inte det innan. Jag sjunger inte vaggvisor eller nåt för bebisen men jag sjunger mycket annat.. känns liksom lite fånigt att sjunga barnvisor, tacka vet jag att gala med i Josh Groban eller nåt *s*. Pratar också med bebisen när jag är själv.

Tycker din mage är superfin, nästa gång jag blir gravid (om jag inte ångrar det när jag väl har en liten bebis) så vill jag gå ner i vikt innan så jag får så fin mage som du :-)

Anonym sa...

Jag tror man räknas som höggravid vid v 28. Tycker liksom de andra att du har en jättefin mage! Även om du inte känner att du kan trösta Liten, om h*n nu skulle bli ledsen eller orolig just nu, så kommer du att kunna göra det längre fram, när h*n har lagt sig tillrätta, så att du kan stryka längs hans/hennes rygg. Vi var på bio första graviditeten och det var jättehögt ljud vid ett tillfälle och han blev orolig, men lugnade ner sig, när jag strök längs ryggen!! Kontakt! :-)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Din mage är jättefin! Och så länge din BM är nöjd med storleken på magen så är allt bra!

De sägs att man ska undvika att bada bubbelbad under graviditeten. Dels för infektionsrisken, men också för att ljudet i poolen blir väldigt högt under vattnet och kan störa bebisen i magen.

Kapybaran sa...

superfin mage!
och typ knappt ens hälften av min flodhästmage :-)
tom min barnmorska säger att jag ser ut som om jag gått över tiden. hmpfff....
men så är det ju dubbelt innehåll oxå.

Att vara mamma sa...

Har läst din blogg ett tag, men inte kommit mig för att kommentera. Men nu är det så mycket du skrivit om på sistone som jag känner igen mig i, så jag kan inte låta bli att kommentera. Jag funderar precis som du om det här med bäbisens känslor och att inte kunna trösta om den blir rädd för t.ex. höga ljud. Och jag läcker också mjölk. Och tänker precis som du och din man om att göra saker som familj istället för att lämna barnet till barnvakt.

Anonym sa...

Hej,

Vi vet egentligen inte hur vi hittade din sida men det var himla roligt i allafall. Vi har gjort precis samma IVF behandlin som ni, även vi på Sahlgrenska SS. Vi gjorde första "färskförsöket" i Juli 2006 ( då Janne är musiker och fick åka från paris efter en spelning, var det på håret att han han i tid till S.S.)efter lång väntan i kö-systemet (ca 2,5 år), och sedan 2 st frys försök, där det senare tog sig. ja! den lycka man känner då är ju enorm. Vår beräknade förlossningsdatum är 14 Juli, vilken är er. Det kanske du skrivit ner nånstans i din fina hemsida och jag LOVAR vi skall läsa om er resa. var kommer ni att planera er förlossning? Eftersom vi bor i Fjärås/Halland har vi beslutat att det för oss blir Varbegs SS. Vi vill verkligen önska er lycka till, och skall följa er på siten och även lägga in lite bloggar hur det går för oss.


Må gott och ta hand om magen.

Cia och Janne

Ps. webbadressen är Jannes band, vi har ingen egen ännu. Men den kommer det lovar jag.)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag har ett inlägg till dig i min blogg.

Camillas lockar sa...

Hihi, ja, du har ingen sprängstor mage precis :-) Det hade inte jag heller. På mig började det synas v 20 och jag började känna mig stor i v 30. Det är sista två månaderna den växer järnet! Det kommer alltså...

Astillbe sa...

Oj, sorry att jag inte hunnit svara er! Har haft så fullt upp med köket!

Superquinnan - är boken bra för övrigt? Vore intressant att läsa...

Anna k - Har inte börjat sjunga än! Visst sjunger jag på annat också... men pratar mer och mer gör jag. Fast det känns konstigt när någon annan hör. Din mage är helt säkert jättefin den också!

annah - oj, då är man höggravid nu då! Uppifrån ser ju inte magen lika stor ut som den gör från sidan... Jag tycker att jag har fått jättemycket kontakt nu på sistone där den buffar tillbaka där jag trycker. Fräckt!

Kattmamman - i vårt badhus finns det 2 st bubbelpooler, så jag har valt den som inte kommer lika mycket bubblor och därmed inte låter lika mycket. Men den brukar vara lugn när jag badar. Då är det skillnad när sambon borrar med borrmaskinen - eller när jag var hos tandläkaren... då sätter den igång.

Kapbybaran - hur går det för dig vännen?! Vill gärna se din mage också! :-D

att bli mamma - skönt att man inte är ensam om sina känslor. Ibland kan jag känna saker som ändå känns dumt eller pinsamt att fråga om. Men när man väl frågar inser jag hur många som känner precis likadant...

cecilia & janne - Åh grattis till er båda! Visst är det fantastiskt att till slut lyckas, när det samtidigt kan kännas så hopplöst många gånger. Då har vi nästan BF samtidigt - enligt FET-datumet är det den 11 juli, enligt UL 19 juli. De flyttade ju mig trots att jag vet precis när befruktningen var ju... Vill jättegärna höra mer om hur det går för er, skriv gärna här! Det är för övrigt mitt enda sätt att veta hur det går för annah! ;-) Vi kommer att vara på SÄS, men sommaren tillbringar vi i Varberg så vem vet om vi hinner tillbaka i tid... ;-) Lycka till! Och lova att höra av dig igen!

camilla - man tackar! Efter att ha haft en liten mage innan så kan jag ju nu lugnt säga att den är precis så stor som den ska vara enligt normalkurvan! Skönt att äntligen något är normalt! Ligger nu nere på +2,5 kg igen...