onsdag, april 04, 2007

Raveparty

Liten har raveparty men inte bjudit med morsan. Och Liten fortsätter att busa och förundra.

Igår morses la sig sambon mot mig och lägger handen på magen. Händer det något hos vårt morgonpigga barn tror ni? Nehe, ingenting. Nada. Vi skakar lite och petar på magen men inget händer. Eller jo, där var en liten rörelse, men det var inte där pappa höll sig hand, nej.

Sedan är festen igång. Hela dagen på jobbet, ett vilt fäktande och bökande. Liten har nu hittat på nya rörelser som gör att det får en ”bubblande” känsla som är en aning obekväm och jag försöker hitta nya ställningar med magen – att sitta rakt upp går dock inte utan jag får flytta rumpan långt ut på stolarna och trycka ut magen från ryggstödet. Jag ser helt plötsligt mycket mer gravid ut där jag sitter.

På kvällen fortsätter det, men magen blir samtidigt fullständigt uppblåst och betonghård. Sambon vågar inte peta på magen för att känna hur hård den är – det är ju en bebis där, säger han.

Och så går vi och lägger oss och pappa vill få känna lite rörelser han också – ligger redan i sängen och väntar på mig när jag går och lägger mig. Och Liten brukar alltid vispa runt där i början när jag lagt mig. Vad händer nu tror ni? Precis, ingenting*.

Men – så kommer honkatten X och lägger sig vid mig som hon brukar göra varje kväll. Och hon älskar att ligga vid min mage – alltid gjort sedan hon var liten. Och nu händer det märkliga som har hänt flera gånger innan. När X lägger sig vid magen och spinner högt så börjar Liten sprattla som en tok! Och nu får pappa äntligen känna av lite från ravepartyt, stora rörelser som går över hela magen! Jag skulle kunna ge hur mycket som helst bara för att få se igenom magen vad det är den gör!

Inatt gick jag upp och kissade halv tre. Och när jag går upp på nätterna gör jag det halvt i sömnen utan att tända några lampor för att inte bli pigg, så att jag ska kunna somna om så fort som möjligt. Men vårt morgonpigga barn som verkligen passar på när pappa sover, kör på nytt igång sitt raveparty och mamma får snällt ligga och vänta och vänta och får allt svårare att somna om… Dessutom fick jag känna på dess nya krafter på ett helt nytt sätt - den försökte sig på ett knö-sig-ut-genom-magen-trick á la Houdini!

Gäsp!
:-D

* Sambon säger att Liten känner sig trygg när pappa lägger sin stora hand på magen! Därför är den stilla…

Inga kommentarer: