tisdag, april 10, 2007

Prisad vare Gud - skatteåterbäringen är (snart) här!

Efter mycket om och men fick jag i förra veckan skattebeskedet – 6 dagar efter att sambon fått sitt! Som jag har väntat!

Nåväl, det var värt all väntan. Vi gnuggade gott i händerna och kunde konstatera att vi får råd med både bebissaker och en liten semester i början av sommaren – tillsammans får vi tillbaka över 20 lakan. Inte helt fel!

Vi brukar få rätt mycket tillbaka eftersom vi båda betalar alldeles för mycket skatt. Men vi är överens om att inte jämka, vi skulle aldrig kunna spara ihop de pengarna annars. Istället använder vi dem till semester eller köper lite dyrare saker som vi annars inte riktigt haft råd med - gräsklippare, bildäck, kamera osv.

2005 användes pengarna till IVF och gräsklippare. Förra året var det meningen att det skulle finansiera ännu en privat IVF, men eftersom vi kom fram ett år tidigare i kön till Sahlgrenska, använde vi pengarna till annat istället (bland annat duschpanel och kamera).

Iår har vi bestämt att det skall gå för att köpa saker till bebisen och sedan ska vi unna oss en semester innan det är dags för förlossningen. Kanske några dagar på Gotland, Danmark eller Västkusten? Bara vi två en sista gång. I alla fall på ett bra tag framöver.

5 kommentarer:

Camillas lockar sa...

Vi fick också en del tillbaka på skatten. Ganska mycket till och med! Man måste väl få unna sig lite då... Klart ni ska åka till Gotland på semester! Men INTE vecka 29. Regn och en massa partajande 08-or.

Anonym sa...

Jättebra med en semester bara ni två, ett minne att njuta av senare!! Vi gjorde det. Inte för att man inte vill ha sin bebis - det är ju det man siktar på mest av allt - iaf har du och sambon gjort det och även jag och MIN sambo. Men den där gravidsemestern var det allt något speciellt med. Kanske den blev extra glad eftersom vi var så lyckliga och förväntansfulla.

Astillbe sa...

Vecka 29 låter farligt nära bebis! Det får nog bli tidigare - runt midsommar eller början på juli.

Håller på att spana på lite resmål, vill inte boka mer än 2-3 dagar.

Anonym sa...

Här fick vi BÅDA betala *dubbelsuck*

Astillbe sa...

annica - låter inte kul!!! Yscha!