onsdag, september 06, 2006

Lite mer analyserande

Besvikelsen sitter fortfarande i lite från igår, det var väl lite överreaktion. Men jag är trött på att vart man än vänder sig i vården så måste man stå på sig.

Jag vet att det är jättelånga telefonköer etc etc nu när de kortat ner köerna så drastiskt. Det har jag full förståelse för - jag är ju en av dem som inte skulle ha börjat förrän nästa vår. Men samtidigt så önskar jag ju att jag skall få rätt hjälp av utbildad och kunnig personal - de kan ju inte dra ner på kvaliteten på något så här viktigt och framför allt dyrt för landstinget, bara för att vi är några fler? De måste ju fått mer resurser där. Vill förlita mig på någon som kan fixa detta!!!

Men det där med att inte läsa journaler är ju ändå inget nytt iom de kortare köerna.

Jag har analyserat lite till. Min mens har varit väldigt sparsam och mest varit rött klart blod - inte speciellt mycket klumpar från slemhinnan som är brukligt*. Ni kanske minns att jag påpekade flera gånger att jag inte ens kände av proggisarna alls - vilket jag gjort alla andra gånger jag tagit dem.**

Slutsatsen jag drar är ju helt enkelt att min slemhinna kan inte ha varit tillräckligt tjock - inte om mina tidigare menstruationer anses som normala. Dag två brukar vara rena Niagarafallen, nu knappt något. Detta påtalade jag för barnmorskan igår, i och med att de inte tänkte ge mig någon stimulering alls. Det hade varit intressant att gjort ett UL och sett hur slemhinnan såg ut eller tagit ett blodprov.

* Den som tror att detta är en blygsam och finkänslig blogg har tagit miste grovt. :-D

** Man får skengraviditetssymptom - det moler och stramar i tjejmagen. Första gången jag tog progesteron trodde jag att jag var gravid pga av detta samt att mensen blev sen fyra, fem dagar - det saknas nämligen bipacksedel som talar om vad det finns för biverkningar. Gissa om jag landade hårt!

Inga kommentarer: