tisdag, oktober 10, 2006

Kattbus

Våra katter kan vara för roliga ibland.

För några veckor sedan köpte jag en påse med torkade sardiner till kissarna som godis. Uppskattades inte över huvudtaget. Så påsen blev liggandes.

Igår upptäckte sambo att hankatten A hoppat in i vår garderob och låg där på golvet och stirrade bevakande på honom. Sambon skakade på huvudet, lät honom vara kvar och gick ner till första våning. Då hör jag honom svära i trappan "vad i helvete...".

Till saken är den att vi har dåligt med belysning i huset (ja det är ju en byggarbetsplats) så han såg inte vad han trampade på. Först trodde vi det var en fågel som någon av dem släpat in (eller delar av). Efter lite fipplande efter ljus så ser vi att det ligger flera sardiner i trappan. Ja, faktiskt hela vägen från nedervåningen, i trappan, in i sovrummet - och in i garderoben.

Sambon skrattar och säger att han tyckte väl att det luktade fisk om A i garderoben. Vi går upp till katten A och kikar in i garderoben - där ligger han och bevakar påsen med sardiner som han släpat ända dit! Tyvärr får han inte behålla påsen utan den åker i soporna ihop med de övriga som han spritt runt omkring sig!

Efter en stunds letande och nosande i trappan var sardinerna glömda och han busade vidare med honkatten X.

Imorses när vi vaknade kom katten A återigen släpandes på en godispåse som han hittat på samma ställe! Påsen den här gången var av en förslutningsbar variant. Den släpades upp i sängen för att öppnas av sambon för lite godisutdelning!!!

Numera tillhör den påsen en av A:s leksaker och vi hör ibland hur han leker med den.

Och våra katter har aldrig någonsin varit och hämtat saker på det här sättet innan!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad söta de är de små liven :-) Mina gamla farbröder hemma är mest trötta tycker jag, men kl. 04.00 är det väääldigt roligt att stånga huvudet uppfodrande mot våra näsor. Hårt också, för vakna ska man ju och sedan ska det gosas. Vi brukar vara väldigt pigga efter sådana nätter... :-)
Kram kram

Superquinnan sa...

Alltså.. jag älskar ju katter men ibland är de ju så busiga att man inte vet om man vill krama eller strypa dem (skämt åsido) i natt har jag torkat kattspya.. kul?? förberedande övning sa sambon.. Jaa, så kan man ju oxå se det. Har iaf en kär vän i kissen här hemma och hon sätter sig och jamar och tittar på dörren när jag gått till jobbet 06.35 på morgonen... man smälter...

Astillbe sa...

tilda: ;-) A hoppar upp direkt på morgonen när han förstår att vi är vakna och buffar fram våra händer så vi kelar med honom - annars biter han i händerna om de bara är "slappa"! Och då sticker X som ändå har legat jämte mig större delen av natten...

singelmingeltjejen: oj då, inte kul med kattspya - men jag kan ju säga att det luktar ju mindre än barnspya iaf - i våras fick A medicin som han kräktes av. En morgon gick vi och torkade flera gånger, och på förmiddagen kom systersonen på besök som spydde ner hela golvet. Det luktade fya! ;-)