tisdag, juli 24, 2007

Sambons födelsedag

Idag fyller sambon år! Han var bombsäker på att Liten skulle komma på hans födelsedag. Men det måste jag ju ärligt säga att jag är glad att han inte gjorde. Istället fick han en alldeles egen dag.

Idag är han redan 12 dagar gammal och jag tycker att tiden går så otroligt fort. Mest sitter vi eller ligger i sängen hela dagarna. Sambon tapetserar ihop med sin mamma, så på grund av slipdamm så håller vi oss uppe i sovrummet.

Sedan i lördags sover nu Liten i sin egen säng på dagarna och det fungerar mycket bra. Katterna har försökt sig på att hoppa upp och lägga sig där när den är tom, men det har de inte haft mycket för - de har snabbt fått hoppa ner igen.

Amningen går väldans bra och han tar ett bra hårt tag nu och sväljer vid varje sugning. Men jag ammar ofta och länge. Idag ville han inte somna utan låg på min bröstkorg en lång stund, där han till slut efter en timme somnade. Jag hade kvar honom där länge och bara myste... Det är en sådan härlig känsla när de ligger så när en och sover. Typiskt nog så vaknar han när jag lägger ner honom, men svärmor tar hand om honom så jag får duscha.

På eftermiddagen åker vi till Göteborg. Det blir ingen bra dag alls. Väl där nere så skriker Liten hela tiden. Det är skitväder och det bara regnar. Innan vi åker hem ska vi göra en avstickare till IKEA. Liten fontänkräks i bilen. Väl inne på IKEA får vi byta kläder och (bajs)blöja och amma. En STOR guldstjärna till IKEA som har inrättat ett amningsrum! Där inne sitter vi ifred, Liten och jag, medan sambon plockar ihop det vi ska ha. När vi är klara i amningsrummet är det bara till att gå och betala.

Det blir en skrikig hemfärd. Ammar honom länge när vi kommer hem och han somnar snart därefter. Förmodligen utmattad, den lille stackaren. Jag är absolut inte sugen på att åka iväg någonstans igen.

Hemma är bäst helt enkelt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad roligt att få läsa om hur ni har haft det efter BB. :-) Minns knappt hur det var när de sov så mycket. ;-) (Och ni har väl oxå börjat märska skillnad där misstänker jag.)
Vilket Ikea var det förresten (eller de kanske har amningsrum på alla varuhusen)? Låter ju jättebra, visste inte att de hade det. :-)

Anonym sa...

Härligt att få läsa lite mera! Tänkte bara tipsa om ullinlägg till BHn. Jag fick lite sår på bröstvårtorna och hade lite ont, men när jag väl började med ullinläggen så blev det mycket bättre, dom fastnar inte i såren och dom blir inte alls kalla och hårda som inläggen som man köper på affären.

Underbart allt låter, jag längtar efter att sitta där igen och bara njuta.

Solkatten sa...

Vår bebbe kom på min mans födelsedag och även om jag kan tycka att han kunde ha fått en "egen" dag så är det jättehäftigt. Snacka om födelsedagspresent! Och lyckligtvis fyller inte "jämt" samtidigt :-)

Anonym sa...

Så roligt med massa nya inlägg :) Det låter som att ni har det härligt, trots kaskadspyor och jättebajs ;)

crrly sa...

Hur går det för er?

Känner såå igen det där sista, överstimulansen. Fortfarande! Hemma är verkligen bäst.

Superquinnan sa...

hej, alltid lika kul att kika in hos er. Här ammas det mest och tiden räcker inte till. men vad härligt det är ;-) Villd u forts. läsa min blogg så kan du maila mig en mailadress du vill logga in med... singelmingeltjejen@mail.com