torsdag, januari 12, 2006

Dag 4 - Spraydag 15

Nu har jag varit hos gyn för första nedregleringskontrollen. Det verkar som att det inte blir några fler, har redan fått receptet på sprutorna som jag skall hämta ut senare i veckan.

Jag fick göra ett VUL, trots att jag fortfarande blöder. Något som de är helt vana vid, men absolut inte jag. Men det gick bra ändå, mensen börjar ta slut. Värre om det varit i tisdags, det var rena Niagarafallen om vi säger så. Det hade kunnat bli en riktigt blodig historia... ;-)

I vilket fall som helst - jag tror vi hittade förklaringen på min knasiga cykel förra månaden. Det fanns kvar en stor cysta på 18 mm - alltså släppte jag förmodligen aldrig ett ägg. Eller så blev ägglossningen så försenad att den avstannade när jag började spraya. Men det förklarar inte mitt positiva ägglossningstest. Nåväl, det är historia nu. Men alla kontroller jag gjort innan har aldrig visat på någon cysta. Så det var den första.

Slemhinnan var i alla fall 3 mm, vilket är normalt. Men gyn var osäker på huruvida nedreglerad jag var, så vi tog även ett blodprov. Samtidigt lämnade jag infektionsproverna som vi glömt! Sambon har stränga order att lämna sitt imorgon bitti (blodprov) - ett krav för att få genomföra IVF:en. Vi skulle ha gjort dem långt tidigare egentligen... men men. Det var bra att det inte är helt kört. Gyn kommer ringa mig under dagen och meddela svaret på blodprovet om nedregleringen. Då får jag veta när jag skall börja med sprutorna.

Jag har tyckt att jag inte får i mig lika mycket spray längre, så jag byter till ny flaska idag, en dag tidigare än vad som anges på förpackningen. Nu så här i efterhand skulle jag nog bytt för 1-2 dagar sedan. När jag börjar spruta skall jag bara ta en puff i en näsborre morgon och kväll, istället för de två jag tar idag - alltså en halvering.

Och gyn sa åt mig att inte oroa mig - vi kommer att fixa det här! Så jag skall lyda det rådet och bara tänka positivt!

TÄNK - jag kan få bli mamma i oktober!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppas så att du oxå skall få bli en oktobermamma!!! :) Tänk...i morgon är det exakt ett år sen min senaste mens. Jisses vad tiden går!