onsdag, januari 25, 2006

Dag 17 - Sprutdag 8

Insåg igår att det faktiskt finns barnvagnsmaffia här också. När jag var på väg från apoteket med mina nyinhandlade sprutor till akupunkuren, så höll jag på att bli överkörd av fyra stora barnvagnar, två på rad. Och med snövallarna så ger det inte mycket utrymme kvar på trottoarerna... Dock saknade dessa barnvagnar dinglande namnskyltar, det har nog inte spridit sig hit än!

Vet ni egentligen hur mycket sprutorna kostar? En spruta med Ovitrelle, som man tar vid ett tillfälle för att framkalla/förstärka ägglossningen, kostar om jag minns rätt ca 800 kr. En Gonal-F penna med 900 IE kostar 3 600! Då inser man vilken tur man har som "bara" behöver handla för 1800 kr och sedan få fri medicin i ett år. Så ni som är snabba i huvudet på att räkna inser att mina sprutor har gått på nästan 12 000 kr enbart inför IVF-behandlingen!

Är för övrigt då inne på mitt tredje frikort sedan vi inledde våra försök att få mig gravid. Eller på smällen som min kära sambo gärna uttrycker...

Och ja tack, jag har inte emot ett endaste uttryck längre - bara jag får BLI DET. På smällen, bulle i ugnen what ever. Jag tar allt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Barnvagnsmaffian finns överallt! Och när du minst anar det knuffar de ner dig från trottoaren med sina ambulerande bebismobiler - ofta utan bebis i!

Jag har faktiskt funderat några gånger på om det är så att man ibland går ut med barnvagn (utan bebis) bara för att kunna komma fram där det finns mycket folk. I alla fall verkar det så.

och när jag får en bebis ska jag ta ut min hämnd! =)

Astillbe sa...

Tinselflickan - sitter också och ruvar på hämnd! ;-) Kanske skulle ha en riktigt STOR skylt under min STORA vagn?!

nallemaja - Visst är det tur. Har haft en hel del kontakt med folk i USA och vissa har försäkringar som täcker in en del, men det är hiskeliga summor de får betala för en IVF.

Anonym sa...

*kikar in*

Ah, hum, barnvagnsmaffia... Jag känner mig iaf inte träffad som tur är! :-) Tar stor hänsyn till andra och har ingen namnskylt *S*

Man inser verkligen hur väl värt det kan vara att betala hyfsat mycket i skatt faktiskt. Man vet aldrig när det kommer till användning.

*kramar!*