onsdag, februari 28, 2007

Information om barnlöshet

För ett år sedan hade jag läst informationen här och gått direkt till affären och köpt standard-mjölk och en bunke Häagen-Dazs!

All sådan här information slukade jag innan. Mest i början efter att vi förstått att något var fel. Aha – det är därför det inte fungerar, tänkte jag till många nya rön jag ramlade över. Vilket har lett till att jag/vi har testat mycket under åren.

Omega-3 och Omega-6. E-vitamin (mycket bra för att få många ägg hos höns). Järn. Zink (både till en själv och mannen). Bidrottningsgele och Rosenrot. Olika ställningar. Kvantitet och kvalitet på sexet. Kudde under rumpan. Temp. Stickor. Inget kaffe. Ingen alkohol. Rött te. Bara nyttiga fetter. Inget godis. Motion. Zonterapi. Grapejuice (drack vid ett tillfälle 7 liter (!) på 10 dagar...) Akupunktur. Listan kan göras hur lång som helst.

Det är skönt att inte vara besatt länge av barnlöshetstanken. Men jag kan inte förneka att det känns tomt ändå. Att det känns konstigt att inte göra något för att Liten skall vara kvar där inne. Att det är något jag missar eller glömmer att göra.

Istället för att bara vara. Varje dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

har du provat bisolvon?

Astillbe sa...

Nix, Bisolvon testade jag aldrig eftersom det kan göra mer skada än nytta - dvs det tunnar ut sekretet och om det inte är något fel på det från början (för tjockt) så får spermierna sämre underlag att simma upp i. Och mitt problem var ju med ägglossnin/äggen.

Anonym sa...

Åh, känner igen mej! Har oxå provat precis allt. Allt från Apriforce(tror jag det hette-bidrottninggele) till akupunktur(dyrt som fasen) till att sluta med coca-cola. Provade även Bisolvon, men hade hört samma som du att det kunde vara dåligt så det vågade jag bara prova en månad... och vad är en månad i denna evighetsväntan. Kram!