fredag, februari 09, 2007

Får jag äran att presentera...

... vår lill* skrutt i magen, aka Esmeralda!


Sedan en vecka tillbaka har jag känt saker som fått mig att undra... "kan det ha varit...". Men jag är inte säker. Och så blev jag sjuk och kände inget på några dagar. Och inte ens när magen var tom pga av matbrist och kräk, kände jag något. Men så, i onsdags kväll kände jag något igen... kanske.

Men så länge jag inte kan säga med större sannolikhet att det verkligen kommer från bebisen, så vågar jag inte ropa hej än! Men det är så spännande, jag går här och väntar, längtar och undrar.

Och bebisen har det nog tufft med all min hosta. Idag tog jag mig till apoteket och köpte faktiskt hostdämpande. Fick veta på apoteket att det var inte bra att gå med sådan här hosta så länge heller - när jag påpekade min oro att ta hostmedicin pga graviditeten. Så jag hoppas verkligen att det hjälper - jag hostar så jag håller på att spy, och halsen värker enormt av hostandet. Vissa dagar har jag till och med fått lite blödningar i underlivet, men det är inte så mycket.

Snart är det Let's Dance - måste fixa lite kvällsmat till oss!

Önskar er en trevlig kväll!

11 kommentarer:

Anna sa...

Ibland när jag håller handen tryckt mot magen kan det picka till, men jag vet inte heller om det är minis eller om det bara är typ hjärtdunk som känns i magen *S*.
Jag hoppas för vår skull att det är våra minisar som rör sig. Längtar tills man känner rejält (fast när det kommer är det kanske inte så kul). Jättefin bild, syns så klart.

Trevlig helg!! och krya på dig!

Camillas lockar sa...

Vilken söting! Jag kände sparkar i vecka 15+nåt, vecka 16 alltså. Var inte helt säker först, men sen när man visste hur det kändes så var det definitivt sparkar :-) Krya på dig nu!

Anonym sa...

Vad kul att äntligen få se Esmeralda. :-)

Roligt att du (kanske) har börjat känna "fladder" oxå. :-D Jag var oxå väldigt tveksam i början, kände mig inte övertygad förrän jag dessutom kunde känna sparkarna på utsidan av magen. ;-) Så jag tror nog att det är fosterrörelser du känner, bara att man är så osäker i början på om man känner rätt. :-)

Trevlig helg! Kram!

Anonym sa...

Va fin hon är :) Jag kände Ella redan i vecka 13. Alltid precis när jag hade ätit lunch, då blev hon vild och galen :) När du väl vet vad det är du känner då kommer du att veta om det var det du redan kännt eller inte. Esmeralda vännen, så fin du är :)

Anonym sa...

Ååååhhh...världens sötaste!

Anonym sa...

Woooooww, så roligt att få se en bild på Esmeralda!! Jättefin och tydlig. Jag säger som de andra - man vet inte om det är bebisen man känner och går och undrar ett tag, men när man väl VET, då vet man att man känt det tidigare också. Jag tycker det känns som om man har lite luft i tarmarna och att de rör sig, så anledningen till att jag visste med min pojke var att det inte finns några tarmar just där han rörde sig! Låter väl romantiskt? :D Den här gången kände jag säkra rörelser en vecka tidigare, men det tog nog nästan en vecka innan jag var säker, trodde att eftersom jag varit med om det tidigare, så skulle jag var störtsäker, men inte. Och sedan, när du inte är gravid längre kan du plötsligt få för dig att du är det, eftersom de där första rörelserna kan vara så lika vanliga magrörelser. Men åååhhh, vad det är underbart när man känner det lilla livet! Snart, snart är du där!!

Anonym sa...

Hostmedicin:
Gå till läkaren och få Cocillana Etyfin. Det enda som hjälper och man FÅR ta det när man är gravid. Usch och fy för hosta och ännu värre när man är på smällen.

Grattis till det lilla miraklet i din mage!!!!

Kram
Annna (Annas sida om barnlöshet...)

Anonym sa...

Åh, viken liten sötnos. :) Vad stor hon blivit!

Anonym sa...

Vilken sötnos. Väldigt lik sin mamma! ;)

Astillbe sa...

Ni är för söta!!! Blir alldeles tårögd när jag läser vad ni skrivit, kan inte fatta att det är MITT barn ni menar!

KRAMAR

Superquinnan sa...

mysigt att Esmeralda så stor.. Hoppas du blir av med hostan. nej det där med hosta är tydligen inte bra. Har en kompis som nu är i vecka 38 men i v. 35 blev hon urförkyld och hostade så hon kräktes.. Då fick hon Cocillana Etyfin just för att det inte är bra att hosta för mycket.. Här är vi snart i vecka 10!!!! det går så fort och vi har redan fått tid för vår stora UL i april!