tisdag, april 18, 2006

Varför jag avskyr familjehögtider som jul & påsk II

Så fort man träffas i familjerna och det blir större sammankomster så diskuteras det och skvallras om allt och alla. Och framför allt om vilka som fått barn. Och tvillingar. Vem som fått andra och fjärde barnet. Eller åttonde barnbarnet.

I år var det extremt mycket av den varan.

4 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Stora kramar.

Jag vet så precis vad du menar.

Man känner sig så förbannat oduglig och utanför och detta trots att man verkligen gör allt för att få vara en av dem det skvallras om.

Anonym sa...

Skickar en stor kram till dig!!!!!!!




Åsså en fråga. Du verkar lite duglig i trädgårdslandet och vi har ju fått trädgård! Visserligen bara 1*3 meter, men ändå! :-) Så min fråga är; vad ska vi planetera?! Kan du sånt? Nåt fint och färgglatt vill jag ha men jag kan ingenting om blommor och hur man gör?! :-)

Astillbe sa...

trez - *ler* Jag är en nybörjare! Fast en väldigt glad sådan! :-D

Antar att det är blommor du vill ha, inte kryddor och grönsaker?

I mitt trädgårdsland har jag haft massvis med olika mer eller mindre bra saker - men det har slutat med att det bästa är rabarber, jordgubbar, smultron och gräslök. Det är det man uppskattar mest. Kryddor och sallad och tomater har jag i växthuset.

Om det är blommor - det är så himla svårt! Det beror t ex om det är mot en vägg eller mur eller fristående. Men lite idéer:

Ha höga blommor "bak" om det är mot något. Annars kan du ha högt i mitten och lägre ut på kanterna. Växla med blommor som både är tidiga, mitten och sena så att du alltid har blommor. Sätt väldigt låga blommor längst ut. Lägg kantsten runt om som du lägger i nivå med gräsmattan - mkt enklare att sköta. Jag hade kanske satt någon vintergrön växt i ett av längre bak om det står mot en vägg eller mur. Blommor som jag tycker om och skulle satt är klematis, dahlior, rosor och liljor. Funkia är oerhört fina med sina blad. Astillbe och lavendel är fint också. Kanske en tuva konstgräs?

Eftersom jag älskar att ha färska kryddor så hade jag nog kanske satt typ oregano eller basilka eller något bland blommorna...

Blev du klokare?! :-D

Håller själv på att rita upp för omplantering i en av våra slänter...

Astillbe sa...

Om du vill ha en fin buske så skulle jag köpa shersmin eller hur det nu stavas! (smultron)