torsdag, april 27, 2006

Parasiter

Jag måste göra något åt de där förbannade rådjuren. I fredags när jag kom hem och hade handlat beundrade jag mina fina krokusar. Det hade kommit upp massvis i olika färger och det såg så fint ut. Jag släpper ut katterna, går in och packar upp mina påsar. Kastar efter en stund ett öga ut mot tomten och vad skådar jag?! Ett rådjur går och äter upp mina fina krokusar!!!

Till saken hör den att jag hade varit och köpt ett spray mot rådjur - låg i en av påsarna jag packade upp. Rusade ut och skrämde iväg den och sedan dess har jag sprayat på alla stackars krokusar som finns kvar - varje dag. Men vad händer? Tror ni att det finns några kvar idag?

*MORR*

Så nu skall jag hänga hundhår, köpa Rå'dör, vattna varenda rabatt med blodmjöl en gång i veckan... Jag är så trött på att de alltid äter upp allt jag har. Vad skall jag göra? Ringa Runar?

4 kommentarer:

Linda sa...

Hihi! Ja, ringa Runar kan vara ett allternativ =)

Anonym sa...

Hej
vilken trevlig sida man har kommit till. intressant att läsa om er kamp för ett barn vi kämpar för att få ett syskon kram susanne

Anonym sa...

Lägg ut en slinga med koppartråd på tomten. Aptera en strömbrytare någonstans på tråden. Se till att strömbrytaren inte står på ON. Den skall stå på OFF!!!!

Ta ut proppen på stolpen utanför huset som det står 16 Ampere på. Sno en liten koppartråd runt toppen på proppen och se till att det blir kontakt med den andra delen av metall längst bak på proppen och skruva tillbaka proppen.

Stoppa sedan in koppartrådens båda ändor i vägguttaget. Sätt dig sedan bekvämt tillrätta i en stol med strömbrytaren i höger hand. Eventuellt kan du ha lite fika tillgängligt och kanske någon nybakad bulle tillhands. Nu är det bara att vänta!

Framåt natten kommer de bruna fyrbenta ståtrövarna. Var beredd! När du ser att ett rådjur trampar på tråden trycker du på strömbrytaren och släpper den.

Bli inte rädd av allt som händer. Titta bara och försök förstå vad du ser. Det blir ett himla spektakel som garanterat gjort succé bland gräsmattans alla daggmaskar eftersom de nu har mat för flera år framåt och du slipper dina rådjur under åtminstone två generationer.

Lycka till och håll i hatten

Astillbe sa...

Linda - har varit på väg flera gånger! ;-)

Susanne - välkommen hit! Lycka till med era försök, skriva gärna mer om du vill.

Max hobstig - *ligger på golvet och asgarvar* bästa förslaget hittils, hoppas bara huset står kvar!