tisdag, april 11, 2006

SU vs Carlanderska

Är jag knäpp som vill göra ett nytt dyrt försök på Carlanderska före ett gratis på SU?

Saken är den att jag bor en bit utanför Göteborg. Där jag bor har jag gått hos en läkare som är specialiserad på detta och har avtal med Carlanderska. Så alla mina undersökningar och provtagningar har varit hos den här läkaren som i sin tur konsulterat Carlanderska. Därefter har äggplocket och insättningen gjorts på Carlanderska.

Det har varit många fördelar med detta. Jag har hunnit till läkaren innan jobbet - min frånvaro under behandlingen har varit liten så att ingen har höjt ett ögonbryn.

Nu skall jag till Göteborg för alla undersökningar och provtagningar - kanske till och med mitt på dagen. Det ställer till det lite för mig, eftersom jag absolut inte vill berätta om detta på jobbet. Dessutom vill jag fortsätta med de typer av hormoner jag tagit innan och känner till så jag slipper en sak till att oroa mig för (Synarela, Gonal-F och Ovitrelle).

Samtidigt tyckte jag otroligt bra om Carlanderska och kände mig väl omhändertagen. Det var fler undersökningar än på SU.

Förmodligen tar jag ut problemen i förskott och oroar mig för att jag inte känner till något om SU eller dess läkare eller metoder. Och det är ju ändå 20 000 kronor jag sparar.

2 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag tycker inte att du är ett dugg knäpp. Om man räknar på det lidande du utstätter dig för varje dag av väntan (för väntan är ju tortyr) så är det självklart att du vill ta alla chanser!

Anonym sa...

Självklart vill man ta alla chanser man kan få.

Du är inte konstig alls som tänker så här.

Stor kram!