lördag, december 08, 2007

Täppt i näsan

Igår morses märkte jag att Liten var täppt i näsan när jag ammade honom, han ville inte alls ligga kvar efteråt och gosa som vanligt. Men täppan försvann under dagen.

Igår kväll vaknar han vid 23 och är jätteledsen och gråter. Stora tårar rullar ner för kinden. Han är återigen täppt i näsan och det går inte att sova för honom, så jag letar fram både näs-fridan och näsdroppar. Som vi aldrig använt innan.

Nu är det så att min son hatar när man pillar honom i näsan. Han blir fullständigt vansinnig. Direkt. Så näs-fridan fick jag strunta i ganska så snart. Men innan jag ens han komma till hans näsa med dropparna skrek han något som förfärligt grymt att jag började gråta. Att behöva utsätta sitt barn för det här, tvinga fast hans huvud för att få in en ynkla liten droppe.

Nåväl, det gick till slut. Jag kunde inte hålla honom mig nära nog efteråt. Han snyftade och snyftade. Sambon tog honom en liten stund och det dröjde inte många sekunder innan han skrattade mot mig. Minnet av vad jag gjorde var som bortblåst. Likadant med hans täppa. Klockan var nu midnatt och vi somnade faktiskt nästan med en gång vi lade oss igen, men den här gången la jag inte Liten i hans säng, utan jämte mig, på en förhöjd huvudkudde.

Imorses vaknade vi först vid halv tio! Ammade vid 05, och sedan har vi somnat om igen. Liten var då återigen täppt, och den här gången gick det smidigare att ge honom en droppe, lurade honom lite medan han låg och tittade på ljuset i fönstret.

Täppan är borta igen. Vet inte om det är någon förkylning på gång, för han är inte snorig över huvudtaget. Det är bara igenslammat långt in i näsan.

Ett bad ikväll kommer nog göra susen hoppas jag, så sover han säkert jättebra ikväll.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips för att sova med nästäppa är att låta honom sova i vagnen (med sittvagnsdelen i, alltså) och fälla upp litegrann så han har huvudet högre. Då sover han bättre, har jag märkt.

Anna sa...

Vet hur det är med näsdroppar och fridan, Melvin hatade dem men så helt plötsligt så verkar det som han in sett att de hjälper honom för nu garvar han bara när jag kommer med grejorna...