fredag, december 14, 2007

BVC-Besök 5 månader

Så är det redan dags igen för kontroll. Och spruta nr 2.

Jag kände mig olustig redan när jag gjorde iordning honom för att åka, för att jag visste att han kommer bli arg och ledsen på grund av sprutan. Att hans egen MAMMA tillåter någon att göra honom illa. Löjligt, jag vet. Men så kändes det. Och sprutan är ju faktiskt i förebyggande syfte. Men ändå.

Men det gick bättre än förra gången att ta sprutan. Jag var mer förberedd och hade petat in både napp och roade honom med en favoritleksak. Han blev visserligen både arg och ledsen, men det gick över snabbt den här gången.

Berättade för BVC-sköterskan att jag läste om nattskräck (hade aldrig hört talas om det innan) för några veckor sedan. Och när jag läste om symptomen så stämde det såväl in på Litens beteende som han haft 2-4 gånger eller vad det kan vara. Jag har bloggat om det tidigare, att han vaknat panikslagen och varit helt otröstlig. Fast i artikeln talade man aldrig om att så här små barn kan få det, men enligt BVC-sköterskan kan det mycket väl ha varit det eftersom man inte vet så mycket om det. Vad man vet är att mycket små barn drömmer mardrömmar, speciellt när de har fått många nya intryck under dagen som gått. Ska gå tillbaka och se vad jag kan hitta för information om dessa dagar, om vi gjorde något speciellt. Första gången var han runt fem veckor gammal. Men det känns skönt att ha fått en trolig förklaring på något vi inte förstod oss på.

Vi pratade även en del om mat och sömn. Liten sover ju numera ca 40-60 min inne per tillfälle (3 ggr per dag), medan om jag lägger honom ute kan han sova 3-4 timmar. Han verkar inte må dåligt av något av det, dvs får för mycket eller för litet sömn. Sedan har jag inte vågat ha honom ute pga täppan heller. Men BVC-sköterskan tyckte gott att vi kunde ha honom ute så att han fick sova mer och det var ingen fara om han var täppt i näsan, snarare tvärtom.

Och angående täppan som bara blivit värre på honom, så blev vi rådda att ge Nezeril inför natten. Höja kudden (redan gjort) och så ska det gärna vara FUKTIG luft! Tjena, så bra då att vi har en avfuktare igång (visserligen inte i sovrummet men ändå). Renässansdropparna kan vi ge hur många gånger som helst på dagen. Så vi ska testa med Nezeril ikväll.

Själv tog jag Otrivin imorses och det känns som att mina halsproblem är borta!

Förresten så sträckte Liten upp armarna mot mig idag och visade tydligt att han ville jag skulle ta upp honom! Första gången! Och sedan ligger han och tittar på mig på morgonen och väntar på att jag ska vakna och titta på honom... :-D

5 MÅNADER / 22 veckor
Vikt: 7 220 gr (6 435 gr)
Längd: 66 cm (64 cm)
Huvud: 45 cm (43,5 cm)

Inga kommentarer: