onsdag, december 26, 2007

Mera morrande

Och varför skulle samhället inte bekosta IVF:er? Vårt samhället grundar sig ändå på att vi är solidariska mot varandra. Vilket jag tycker är helt rätt. Att så många kommenterar Expressens artiklar med att vi inte ska använda skattepengar till att hjälpa barnlösa, det skrämmer mig.

Om inte samhället vore uppbyggt på det här sättet,

* Varför ska man kunna få göra aborter gratis? När jag gick i skolan på 90-talet och läste barnkunskap fick vi veta att en abort kostar samhället 20 000 kr.

* Operationer av fetma, lungor, hjärta etc. Varför ska vi betala för att folk inte kan sluta äta, dricka eller röka? Har man ställt till det för sig borde man väl få betala själva? Om jag aldrig blir sjuk, varför ska mina skattepengar gå till vården? Eller om jag aldrig drabbas av cancer, varför ska jag bidra till forskning?

* Bryter man benen i fjällen får man väl skylla sig själv? Hade Gud velat att vi skulle åka skidor hade väl våra fötter sett annorlunda ut?

* Släcka bränder... ja, har man glömt släcka sina ljus, varför ska jag betala för att brandkåren kommer och släcker branden? Nä, låt det brinna och sedan självdö.

* Om jag nu inte hade fått några barn - är det då rätt att jag ska behöva betala för att era barn går på dagis och skola?

* Ja, och det här med att Viagra går som läkemedel. Det är jag också med och betalar. *no comments*

Ja, ni förstår. Listan kan bli lång. Några fler saker vi kunde klarat oss utan om vi skippar solidariteten? Lägg en kommentar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra skrivet, det borde du skicka till expressen så de kunde publicera! Kram

Anonym sa...

Jag har en: Om jag nu inte kunnat få några barn, även fast jag har ett jobb och kan försörja dem, varför ska jag vara med och betala socialbidrag till de som fått barn men som INTE har ett jobb eller ens en vilja att skaffa ett, och därmed inte kan försörja sina barn?