onsdag, december 12, 2007

5 månader

Liten har redan hunnit bli 5 månader!

Hipp hipp hurra!

Satt och tittade på honom, vi satt båda på golvet. Tittade in i hans gråblå ögon och han stirrade djupt in i mina med ett leende på läpparna.

Det är faktiskt så jag fortfarande inte kan fatta att det här är sant. Och vilken tur vi har haft med allt. Just nu känns det lite räckmackigt faktiskt.

Men det är ju med en viss sorg som jag nu räknar ner antalet månader som är kvar att amma. Bara en månad kvar med helamning. Jag hoppas att jag kan få amma morgon och kväll fortsättningsvis också. Jag älskar att amma, jag har hela livet på mig att dricka vin.

5 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Det går jättebra att kombinera mat med amning här hos oss.

Amningen är ju inte längre något primär matkälla utan mest en mysig stund, men som sådan fungerar den jättebra, och Lillkatten är ju 11 månader nu.

Anonym sa...

Varför bara en månad kvar med helamning? Du kan väl fortsätta helamma så länge det känns bra? Det finns många som helammar mycket längre än sex månader och ännu fler som anser att "smakfönstret" är en svensk uppfinning och faktiskt inte existerar. Registrera dig på www.sjalbarn.se till exempel och titta runt.

Om han nu inte är superintresserad av mat är det ju ingen idé att ge honom smakisar, det kan vänta. Han har tid på sig att äta.

Här är en också jättebra blogg som tar upp det där med mat: http://cicci-cecilia.blogspot.com/2006/06/smakportioner-eller-helt-enkelt-att.html

Astillbe sa...

Kattmamman - så hoppas jag att vi får ha det här också! Även när jag börjat jobba efter sommaren, så hoppas jag på att få amma morgon och kväll. Åtminstone på kvällen, sedan får vi se hur länge mjölken räcker då...

Inger - jag är ingen vetenskapsman, det är andra som har den rollen. Om de säger att mitt barns järnförråd är slut vid 6 mån och att de är i behov av annan mat, då kan jag inte göra annat än att ge honom det. Men sedan får vi se hur det blir, det kommer Liten själv att få bestämma. Idagsläget älskar han matleken och gungar frenetiskt i sittern när vi matar honom.

Anonym sa...

Ah, järnet. Ja, vissa säger att järnet är slut, vissa säger att det är struntprat och att mjölken innehåller allt de behöver ett bra tag till. :-) Det där är svårt, att försöka hitta det man ska tro på i djungeln av olika råd man får.

Själv har jag svårt att tro på att järnet inte behövs dagen före sexmånadersdagen och sen behöver tillföras dagen efter. För att hårddra det.

Men sluta amma behöver du ju iallafall inte bara för att han fyller sex månader, som kattmamman säger så är det ju otroligt mysigt fortfarande. Min Rickis äter massor på nätter och morgnar och får lite annat på dagarna.

Och det är ju så praktiskt att inte behöva ta med sig massa mat när man är ute på dagarna!

Astillbe sa...

Inger - Ja, det är svårt att veta hur det SKA vara. Men jag tror det ger sig. Jag har bekanta som helammade till över sex månader utan smakisar, de har ett helsike att få barnet att äta vanlig mat. Men å andra sidan kanske de haft de problemen ändå, det kan man ju aldrig veta.

Är vi hemma på dagarna så får Liten mat, ung 2-3 msk brukar det bli. Men visst är det hur praktiskt som helst att amma - vart man än är. Det går fortare också, Liten har inte helt kläm på att man inte behöver suga på skeden för att få i sig maten... ;-) Vi har inte fått till det för att ge gröt än, han sover så sent och när han vaknar så ammar jag honom och sedan blir det ingen tid för att ge honom gröt. Har ingen lust att försöka truga i en proppmätt bebis...