söndag, september 30, 2007

Utveckling

Sambons föräldrar har varit hos oss i helgen och fått ta del av Litens utveckling.

Liten blir mer och mer duktig att sitta i mitt knä, t ex vid matbordet. Han tittar sig nyfiket omkring på de andra runt oss och trivs bra.

Han sover fortfarande oroligt och ligger en bra stund efter nattamningarna och sparkas och fäktas en stund innan han kommer till ro att somna igen. Han fäktas även en hel del i babysittern på dagarna, han har en otroligt busig och galen min när han gör det och sittern hoppar upp och ner hela tiden.

Han gillar sin prasselbok och idag griper han tag om den med båda händerna för första gången, vrider och tittar på den.

I vanlig fall sover han inte mer än 30-45 min i 2-3 omgångar under dagen. Men igår sover han inte mindre än tre timmar ute i vagnen.

Liten har haft rejäla magknip i helgen och fått Minifom. Lyckades lugna honom igår kväll med att ha honom på min bröstkorg, då utstötte han små belåtna läten... Vid sängdags somnade han tätt intill mig. Tror att han även har stort behov av närhet, kanske för att det inte är som det brukar vara nu när vi har nattgäster. Men för första gången har jag fått ge honom Minifom under natten. Han har aldrig haft magknip nattetid innan natten till idag. Vi sov hela natten tätt intill och han somnade till och med om efter varje amning utan att ligga och fäktas en stund efteråt. Vaknade för amning med intervaller om 2½ timme hela natten. Efter en lugn dag utan magknip så får både jag och Liten det på kvällen...

Premiär idag med BB-selen och Liten framåtvänd. Det gick väldigt bra, helt över förväntan faktiskt.

Inga kommentarer: