måndag, september 17, 2007

Utveckling

Liten börjar somna allt tidigare nu, hux flux. Innan har han somnat vid 23, sedan har det sakta blivit tidigare och tidigare. Nu är vi nere i klockan 20. Vilket vi inte alls varit förberedda på och fått väcka Liten för blöjbyte och pyjamas.

Han börjar intressera sig mer för leksakerna i babygymet. Men han greppar inget - han försöker inte ens nå dem eller slå på dem. Han bara ligger och tittar. Men det är ett stort steg framåt, för innan vägrade han ens att ligga där. Men om något hamnar i hans hand, t ex min tröja eller bh vid amningen, då drar han gärna i dem.

Han suger mer och mer på händerna. Senaste tilltaget är att försöka få in HELA näven i munnen. Sött tycker mamma som sitter och myser bredvid.

Liten härmar oss nu ibland genom att räcka ut tungan och gapa med munnen. Pappa har börjat trallsjunga för Liten när han sitter i sittern och han är fullkomligt hänförd över att titta på pappans minspel och ljud. Idag var Litens svar häpnadsväckande - det var precis som han försökte sjunga med!

Liten är väldigt fascinerad av tv:n och det är bara fotboll som gäller (gissa om han kommit till rätt familj!). Jag gissar på att det är det gröna gräset som han gillar att se. Men han kan sitta länge i sittern och titta, man ser hur mycket han gillar det eftersom han fäktar mycket med armar och ben när det är något han gillar - och hela sittern gungar rejält.

Liten har aldrig varit så förtjust innan att sitta i vårt knä. Men det har blivit lite ändring med det, och för varje gång sitter här där lite längre.

Liten kan fortfarande le när han somnar in, men det sker inte alls lika ofta som innan, tyvär.

Liten har börjat leka med maten! Han har sista veckan börjat använda tungan mot bröstvårtan när han ätit sig mätt, förmodligen för att känna. Men han busar samtidigt som han gör det och ler och böjer in huvudet mellan axlarna.

Han kämpar fortfarande emot sömnen, vilket vi märkt av ända sedan han föddes. Som ikväll. Mamma vet att han är trött och behöver sova. Och han är nära att somna in många gånger, men så plötsligt rycker han till och spärrar upp ögonen. Många gånger har vi gått och lagt oss med honom för att få honom att somna lugnt.

Inga kommentarer: