tisdag, september 11, 2007

P-piller och vestibulit

Detta har jag sagt hela tiden.

När jag bestämde mig för att bli fri från vestibuliten sökte jag efter information överallt för att se vad jag kunde göra. Bland annat hittade jag information om att p-piller kunde vara en av orsakerna.

Jag slutade samma dag. Det var den 17 januari 2003.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är extremt mycket emot p-piller, har tagit det i några omgångar, men bara stått ut kort tid. Nu använder vi sedan drygt sju år Naturlig FamiljePlanering (tror jag har nämnt det förut) - det är kunskap för livet och det kommer aldrig att behövas något annat. Detta borde alla lära sig!

Anonym sa...

Är också helt övertygad om att min vestibulit kom av piller. Det hjälpte dock inte att sluta för min del, det som "botade" mig var en förlossning.
Kommer aldrig mer äta piller!

Anonym sa...

det blev en liten förbättring när jag slutade med pillrena men den var så liten. Den stora och avgörande saken var min första förlossning då jag sprack genom hela mellangården och inne i slidan, syddes med många inre stygn och 4 yttre. Har efter det inte haft besvär förutom lite känningar av ärret i början så det stramade. Har haft ett svid-tillfälle efter det men då hade jag svamp...alltså en helt annan orsak. Alla kanske inte vill eller kan föda barn för att bli av med vestibulit så jag hoppas att operationer kan komma på tal framöver för drabbade.

Anonym sa...

hittade din blogg, är i samma sits, längtar efter barn. Dock har du barn nu eller har jag missförstått det? Du gav mig hopp. Fin blogg med.

ha en bra dag.

Astillbe sa...

annah - ja, får nog ta och kolla upp det... vägrar ta en hormon till! Såvida det inte är för ett syskon då förstås.

anonym - jag vet ännu inte än om det blivit bättre, eftersom sex lyser med sin frånvaro just nu. Jag är inte helt återställd efter förlossningen. Å andra sidan gör amningen är slemhinnorna är sämre, så med största säkerhet vet jag efter jag slutat amma. Men helt klart var p-piller en stor orsak. Tillsammans med svamp och svampmedel.

anonym #2 - när jag bestämde mig för att bli av med den, så läste jag just att många blivit betydligt bättre efter förlossningar. Men min stora fasa då var för HUR skulle jag kunna bli gravid, eftersom det bara inte gick att ha sex... sedan blev jag ju bättre och då visade det sig att vi hade andra problem att tampas med...

anonym #3 - det stämmer. Vi har fått ett litet mirakel, vi har en liten kille nu på 3½ månad. Berätta gärna mer om er.

Anonym sa...

www.familjeplanering.se är adressen! Vi följer inte till 100%, för vi avstår inte vid äl - då är man ju som mest sugen! Då blir det kondom. Men det är det som är så bra med metoden - man får en fantastisk kunskap, som man sedan använder som man vill, med total koll.