onsdag, oktober 12, 2005

Dag 1 - Omstart

Då var det dags igen. Mensen drog igång sent igår kväll, så jag tror att jag skall räkna detta som dag 1. Förra cykeln gjorde jag tvärtom, och äggen var små vid alla kontroller och vi fick skjuta på inseminationen 1 dag. Så det här är nog bättre.

Och som den kontrollfreak jag är har jag nu skrivit in alla dagar i almanackan. Gissar att det blir UL imorgon (kontrollera att det inte finns några cystor) + samtal. Dag 9 blir det första äggblåsekontrollen, dag 13 den andra. Sedan tror jag inte att det blir någon tredje den här gången, utan det blir nog ägglossningspruta dag 14 och insemination dag 16. Såvida inte gyn säger stopp imorgon och inte vill göra en till. Då blir det IVF.

Pengarna till IVF har vi. Men jag känner mig inte känslomässigt redo. För mig känns det som sista chansen. Att vara eller inte. Mamma.

Och ja, jag är en kontrollfreak. Har alltid varit. Men genom att jag nu vet vad som kommer att hända framöver så blir jag mindre stressad och kan ta det lugnt. Och för mig känns det bra.

Får se vad de säger när jag ringer gyn om en stund.

Inga kommentarer: