lördag, oktober 18, 2008

Nästan som en vanlig morgon...

Vi ligger och gosar hela familjen i sängen en lång stund på morgonen.

Sambon frågar vad jag ligger och funderar på, svarar att jag tror jag har ett graviditetstest liggandes någonstans. Från oktober 2006 när vi blev gravida med Liten. Men bäst-före-datumet har kanske varit?

Börjar röja i garderoben, hittar det direkt i en låda. Ett fintest (CB) och två billigare varianter. CB:et är det enda som inte utgått än. Frågar sambon om jag ska testa.

Men han börjar se lite osäker ut, han är orolig att det gått för lite tid och menar att jag har gått fyra dagar över tiden innan. Fem dagar rättar jag honom, och påpekar att jag går aldrig över tiden om jag inte tagit hormoner i samband med IVF.

Jag går in på toaletten och Liten följer intresserat med. Jag vänder direkt på testet, när jag använt det, tänkte att vi kunde titta allihopa i sängen tillsammans. Men jag var inte tillräckligt snabb...

Går in till sambon, kryper ner i sängen och vänder det åt rätt håll. Tyvärr förstör Pappa stämningen genom att inte fatta hur man ser att det är positivt... ;-)

+

Ett plus är ju alltid ett plus, eller hur?! Två streck oavsett åt vilka håll, så är ju alltid två streck två streck! Jag var inte ett dugg förvånad, jag har ju "vetat" i tio dagar nu. Snarare en bekräftelse på att jag känner mig själv bra.

Det är ju rätt omtumlande faktiskt. För tre veckor sedan skulle vi vänta i ett år. Å andra sidan har vi sagt att vi inte ska skydda oss, händer det så händer det och det är lika fantastiskt när det kommer. Men att det skulle gå så fort... det trodde vi aldrig. Å andra sidan var magkänslan rätt som jag hade - att graviditeten med Liten har fått min kropp på rätt köl, även om jag kände mig för kaxig som kände så.

Vi har direkt börjat boa oss i tanken, även Pappa faktiskt. Vi pratar sängplatser, sängar, syskonvagnar, bilstolar, matstolar.

Det värsta av allt slängde Pappa ur sig redan på fredagkvällen. Arbetsnamnet - som han dessutom vill att Liten 2.0 ska heta på riktigt sedan. Tage.

Näver.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Stort grattis! Är själv nygravid med tvåan och känner igen hur du känner. Men det kommer att bli jättebra ska du se!:) Och Tage är ett jättegulligt namn tycker jag!:)

Anonym sa...

Grattis!!!!!
/Helena

Anonym sa...

Åh, fantastiskt!!! Blir alldeles rysig:-) Varit inne flera gånger/dag och kollat om du testat!
Stort stort jättegrattis!! Då kommer vi ha nästan jämngamla andrabarn:-D :-D
Tänk att det kan fungera så- att kroppen minns och sätter igång! Fantastiskt!!
Jättekram/Hannah
(och tänk vad skönt att slippa hela processen igen, och så mkt billigar det blev;-) )

Anonym sa...

Åh vad roligt vännen GRATTIS!!! :-D :-D :-D
Jag har oxå gått här o kikat och undrat om du skulle uppdatera med ett blogginlägg om gravtest. ;-)
Så underbart när det kan gå så här lätt andra gången, efter att ha fått kämpa så mycket för första barnet. :-)

GRATTIS-Kramar i massor!!

Jessica - bymom.se sa...

Åå! GRATTIS!

Jag har följt din blogg länge nu och jag är så glad för din skull!

Anonym sa...

Men va??? Herreherregud, vad KUL! Stoooort grattis min vän! Vad underbart!

Ta hand om er alla, många kramar Camilla (millan76)

Anonym sa...

åh vad underbart vännen! grattis! sitter här med tårar i ögonen! så himla glad för er skull. det kommer bli bra, och du kommer hinna njuta mer av liten, det är ju ett tag kvar... *ler* kram vännen!

Anonym sa...

Detta tycker jag var riktigt, riktigt roligt. Ett STORT GRATTIS till er!! Och så fint att det gick av sig själv, när kroppen fick vara ifred och slippa störas av p-piller. Bra!!! En stor grattiskram! Jag tycker Tage är fint :)
Annah

Anonym sa...

WOW!!! Grattis! Vilket mirakel! Tänk vilket spratt kroppen kall spela! Mirakel tycks hända åt många som har haft svårt att bli gravida med första barnet verkar det som :) ...utom åt oss förstås, men iofs skall vi inte ha flera barn heller...

Anonym sa...

Grattis! Jag har följt din blogg lääänge och tycker att det är så himla kul att ni lyckades själva denna gång!
grattis igen!

Anonym sa...

Varmt grattis igen vännen, det är ett mirakel :-)

Anonym sa...

Nämen, vad är det jag ser!?!?!?! GRATTIS! Så underbart! Ingen vanlig dag riktigt nej :)

Linda sa...

Grattis gumman!!

Det kommer att bli jättebra ska du se.

Kram!

Anonym sa...

Grattis! Vad roligt. PS vår grannes lilla supersöta snutt heter Tage....

Anonym sa...

Grattis!! Vad kul det ska bli att få följa er på resan igen :-)