fredag, oktober 31, 2008

Berättat för syrran!

Tidigare idag var min syster på besök med sina två busfrön. Berättade för henne att hon skulle bli moster igen! Hon blev glad och gratulerade. Berättade för henne om hur jag kände och mådde. Det var skönt att kunna få prata med henne om det här.

Dock hävdade hon att det enda som är bra med två barn är att de har varandra... ;-) Hon som alltid peppat och varit så förnuftig, jag hade hoppats på lite bättre peptalk!

Så nu frågar jag er - ni som har två barn. Är det bara jobbigt? Vad är för och nackdelar med att ha två år emellan istället för tre? Kommer jag att gå hemma i höst och gråta för att jag inte fixar detta? Inte får sova, inte får någon hjälp?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska svara mer när jag har lite mer tid, men det finns massor av bra saker. Klart du kommer att vara trött. Men så många saker du kommer att få. Återkommer :)

Astillbe sa...

Tack! Funderade på om det verkligen inte fanns något positivit eftersom ingen svarar... ;-)

Anonym sa...

Nu har jag ju 4,5 år emellan mina, så jag svarar på det andra. De har jättekul ihop och det är en lycka att se!! Pojken älskar sin lillasyster och vill ha fler syskon. Men två ger mer än dubbelt så mycket ljud, för de triggar varandra (och numera bor vi i en liten tvåa, istället för det stora huset...). Jag längtar också till när Flickan kan gå bättre själv, för nu ska jag bära henne i tjock jacka och alla saker som ska med till skola och dagmamma, men det dröjer bara något år. Att handla mat med båda är INTE dubbelt jobb, jag tycker det är mysigt.

Två barn är mer jobb, ja, men inte jobb-IGT och det är en stor lycka att se dem ha varandra, höra Pojkens stolthet över att ha en syster.

Du kommer att vara trött, men det går över efter ett par år... ;-) Det känns nog lite extra jobbigt för dig nu, när du mår dåligt för att du är gravid (jag blir inte sugen av dina beskrivningar).

För att orka vill jag tipsa dig om att skriva in dig på universitetet nästa höst (utan att läsa), så får Liten vara mer på dagis än 15 timmar, så slipper du ränna fram och tillbaka och kan passa på att sova när Liten 2.0 gör det.

Kram, Annah