torsdag, mars 16, 2006

Gårdagskvällen

Det blev en mysig hemmakväll igår. Jag var full av inspiration och energi! Åkte lite tidigare från jobbet och handlade mat, blommor och ljus för dekoration samt en söt gammaldags Bukowskinalle med ett hjärta på till sambon.

På 1½ timme lyckades jag städa till någorlunda runt matplatsen och duka riktigt snyggt om jag får säga det själv! ;-) Ljus tända överallt. Samtidigt så grejade jag med maten - till förrätt blev det Räkrullar med pepparrot, Parmaknytten samt ugnsbakade Babyplommontomater med riven parmesanost. Till varmrätt blev det Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker och till efterrätt serverades det knäckig Äppelpaj med kanelvaniljglass toppad med några droppar vaniljsås! Och så gick det åt en halv flaska vitt och en hel flaska rött!

Och sambon kom hem med tio stycken jättestora röda rosor till mig som jag satte i en stor vas. Efter middagen gick vi och satte oss i vardagsrummet med resten av vinet och lyssnade på lite nostalgimusik - spelade "våra låtar". Plötsligt hördes ett brak från nedervåningen! Då hade en av katterna varit lite för intresserad av mina fina rosor och vält ner vasen - vatten och glasskärvor överallt... Så det var bara och ställa sig och torka... ;-)

Nåväl, det är bara vatten och vasen blir enkel att ersätta - tur att vi upptäckte det i tid och att ingen av katterna skar sig.

Men det var en mycket trevlig kväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken mysig kväll. Skulle bli glad för recepten, lät jättegott. Sulle vara kul med nå´t nytt i helgen. Kram

Anonym sa...

shit vad du är värsta kocken! :-D låter som en urmysig kväll, och även katterna var med på ett hörn... Som det brukar vara ju :-D

Jag var lite skraj innan idag för jag kunde inte komma in å läsa, men som tur var fixadedet till sig!

ha en bra helg!
*kramar*