torsdag, augusti 10, 2006

Spraydag 29 - Sprutdag 9

Nu börjar det blir irriterat hemma. Kanske är vi båda spända för det som komma skall, ovissheten att vi inte vet när äggplocket blir, och hur det skall gå etc. Och kaoset hemma i huset.

I vilket fall började vi dagen med ett praktgräl. Sambon är fruktansvärt irriterad över att jag inte vill berätta på jobbet, säger att jag är oärlig mot mina chefer. Men jag har tagit semester. Vad jag gör på min semester är väl ändå min ensak? Jag har över 30 sparade semesterdagar, jag har väl rätt att ta ut dem som alla andra och göra vad jag vill på dem?

Jag funderar på om jag skall göra det. Berätta. Men jag kan skjuta mig i svansen samtidigt. Vad händer om vi aldrig lyckas? Mina chefer kommer aldrig att ge mig några nya möjligheter om de vet att jag "snart skall gå hem och föda barn". Och samtidigt är det en fristad för mig här på jobbet att ingen vet. Om jag skulle berätta för min chef och be honom att inte föra det vidare, så skulle jag ändå gå runt och undra hur många som ändå fått veta det. Det räcker ju med att berätta det för en annan person så går det vidare... Och här är värsta skvallerdjungeln. Jag vill inte vara samtalsämnet vid fikaborden...

Nåväl. På eftermiddagen ringde jag till Sahlgrenska. Svaret på mitt östradiolvärde var 1,09. Enligt barnmorskan är det normalt men för mig känns det i underkant, lite väl lågt värde efter 7 sprutor. Men så fick jag ju förlängd behandling, jag skall fortsätta spruta med samma dos i ytterligare 4 dagar. Imorgon kväll tar jag ju de 10:e och sista sprutorna som jag har uttaget från apoteket. Så det fick skickas nya recept.

Och mitt apotekskort går ju ut idag. Naturligtvis finns ju fortfarande inte Menopur här i stan, utan jag bokade upp ett paket på apoteket i Göteborg. Men det fanns inte en enda Gonal-F i hela Göteborg på ett apotek som stängde senare än kl 18! Tack och lov hittade vi två på ett apotek här i stan - men det var för sent för att hämta ut dem idag, så jag måste ta det imorgon. Jätteroligt. 1800 spänn som jag får punga ut med. Missade en enda dag. Snacka om otur.

Eftersom det var kalas och EM stannade vi i Göteborg efter att vi hämtat paketet med Menopur. Egentligen skulle vi gått och ätit någonstans men det var så fullt överallt att vi hoppade över det. Vi gick och lyssnade på Simple Minds, men ljudet var så fruktansvärt dåligt att vi snart gick därifrån. Synd på ett så bra band. Istället gick vi längre ner på Avenyn för att istället se Johan Wissmans final på Telias storbildskärm! Det var häftigt - nästan som att vara på Ullevi. Men bara nästan! ;-)

Illamåendet och matoviljan håller i sig. Bara jag tänker på mat blir jag illamående och jag är inte sugen på något, inte ens skräpmat eller godis. Dövar hungern med bananer och tuggummin.

4 kommentarer:

Mina sa...

Usch ja, att tala om eller inte... Jag ljög först och sa att jag skulle ta bort en cysta. När jag sen blev sjukskriven i två veckor pga överstimmulering kände jag att jag var tvungen att tala om hur det var. Nu har jag ångest över hur jag ska göra nästa gång. Det ska visst inte vara lätt på något sätt.
Sån otur du hade med frikortet! Allt ska man tänka på. Hoppas att all möda kommer att löna sig i slutändan.

Kram!

sjbengtsson sa...

Kikar in här för att säga hej. Otur med frikortet och jag förstår hur du menar med skillnaden mellan gonal-f och menopur. Sist tog jag bara gonal och denna gång bara menopur, vilket inte alls är särskilt kul.
Hoppas att det snart blir en liten för oss båda, kram Sara (sjbengtsson)

Carnesir sa...

Håller tummar för er!

Vad fick läkarna att ordinera menopur istället för gonal-f till dig?

Kram

Astillbe sa...

Mina - jag fick flyttat semestern och äp hamnade rätt så jag slipper ta ställning till det den här gången...

Sjbengtsson - det är ett jäkla bökande med sprutorna, jag är så glad att det är slut med dem nu.

Carnesir - jag har både Menopur och Gonal-F den här gången. Gonal-F innehåller bara FSH, medan Menopur innehåller både FSH och LH. Vi får väl se om det blir bättre.

Kramar!