onsdag, augusti 02, 2006

Spraydag 21 - Sprutdag 1

Idag har jag bara behövt fjutta en gång i en näsborre, vilket fortfarande skall göras fyra gånger per dag. Tidigare var det ju fyra gånger per dag och i båda näsborrarna.

Natten har varit lika jobbig som övriga den senaste veckan. Sovit dåligt, mycket vallningar som jag även får rätt ofta dagtid också. Så fort jag blir stressad, arg eller anstränger mig så sätter det igång. Huvudvärken från igår är i alla fall borta, vilket är skönt.

Igår på SU fick jag en DVD med instruktion om Menopur som jag tänkte titta på i eftermiddag. Gonal-F är ju så mycket enklare - bara ställ in dosen, sätt i en kanyl och tryck in, tryck av. Den ser ut som en penna och är väldigt enkel. Menpuren däremot skall blandas. Först sätter man på en blandningsnål på sprutan. Sedan tar man fram en glasampull med blandningsvätska som man öppnar genom att knäcka glashalsen. Sedan drar man upp innehållet i sprutan och sprutar ner vätskan i en Menopurampull som innehåller vitt pulver. När det har lösts upp så drar man upp det i sprutan igen. Eftersom jag skall ha dubbel dos Menopur får jag ta en till Menopurampull och spruta ner vätskan i den och dra upp när det har löst upp sig. Därefter tar man bort blandningsnålen och sätter på en kanyl och pressar ut luften. Sedan är det bara att trycka in och av! Känns lite nervöst inför första gången men jag vet att jag fixar det!

Funderar på om jag skall ta sprutorna klockan sex istället för sju som jag gjort tidigare.

Idag har det mest varit uppehåll men mulet. Varmt. Har spenderat en del av dagen i trädgården och röjt, men när regnet kom på eftermiddagen blev det till att fortsätta greja inne. Börjar få lite panik över att semestern snart är slut.

----------
Sprayningar: 8:00, 13:00, 18:00 och 23:00.
Antal promenader på semestern: 15
Antal stranddagar på semestern: 10
Antal regniga dagar på semestern: 7
Antal cykelturer på semestern: 4
Alkohol: nada

Inga kommentarer: