onsdag, augusti 16, 2006

Äggplock

Efter en kort natts sovande åkte vi till Sahlgrenska på morgonen. Vi var försenade, men i och med att jag hittat en snabb och bra väg så var vi ändå där i tid.

Vi fick sitta och vänta i en halvtimme pga ett möte, men det var helt ok. Sambon försvann och gjorde sitt och jag blev visad till ett rum med två andra par. Vi fick fönsterplats! =)

På Carlanderska var det vi som fick börja, men den här gången var vi sist av paren i vårt rum. Jag blev lättad när de andra kom tillbaka och man hörde att de mådde bra. Så det gjorde absolut inget att vänta på vår tur, det var bara skönt att få ligga där och samla tankarna. Förra gången gick allt lite väl för fort.

Vid 10-tiden var det sedan vår tur. Inte samma Rolls Royce stol som på Carlanderska (skinn), men det är knappast det som räknas. Bara jag blir gravid så kan jag bli plockad på ett stampat jordgolv. Plocket kändes mer den här gången, jag kände hur det stack till men smärtan var uthärdlig. Morfinet gav en billig fylla, som min vän T uttryckte det! Lite obehagligt först när det snurrar till och hjärnan försöker ta kontroll över kroppen men efter några få minuter känns det bra.

På första äggstocken punkterades 9 äggblåsor som innehåll 7 ägg. På den andra äggstocken fick jag ytterligare 5 ägg! Hela korgen full alltså, ett dussin fina ägg som förhoppningsvis skall ge oss det vi längtar allra mest efter. * Lika häftigt som förra gången att se på skärmen när nålen sticker till och äggblåsan sjunker ihop så slutligen ser man ägget trilla ner i nålen!

Strax innan 12 fick vi åka hem, jag till soffan och sambon till jobbet. Jag har tagit semester resten av veckan så jag skall bara koppla av och ha det skönt hemma, iofs inte på soffan mer än idag, utan jag har en hel del saker att pyssla med. Men i avkopplande takt! :-D

Det har gjort ganska ont idag i magen, mer än förra gången, och jag har ätit Panodil i ytterligare två omgångar och värmt magen med min värmekudde. Jag har tagit det lugnt hela dagen och gått från soffan till sängen och inte stigit upp mer än nödvändigt. Förra gången var jag lite ansvarslös och vilade nästan inget alls och jag fick dundersmärtor sedan dagen efter. Vill jag inte ha nu.

På fredag är det dags för insättning om äggen har skött sitt! Förhoppningsvis blir det även några blivande eskimåer till frysen också!

Tack snälla för alla era tummar!
:-D


* Förra försöket gav oss totalt 4 ägg - 3 befruktades - 1 delade sig korrekt.

10 kommentarer:

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Perfekt skörd!

Nu håller jag tummarna för att date:andet med spermierna ger maximal utdelning.

Carnesir sa...

Jag ryser när jag läser din berättelse eftersom jag vet att det är jag som ligger i gynstolen om några veckor. Igår kväll började jag läsa "Längtansbarnen" och tårarna rullade ner för mina kinder när jag läste allas berättelser om IVF.

Mina sa...

Grattis till ett lyckat äggplock och lycka till på fredag, håller tummarna för att det är er tur denna gång!

Anonym sa...

Vilken bra värphöna du var! :) Nu håller jag tummarna att det finns ett litet guldägg som sen ger grunden till ett litet frö! *kramar*

Anonym sa...

Tummarna är fortsatt hårt hållna.
Hoppas det går bra i morgon, och att de ALLA fortsatt dela sig.

kram!!

Anonym sa...

Många italienska tummar hålles inför fredagen! Kram!

Anonym sa...

Ett dussin ägg - perfekt! Hoppas de ger er en hel kull med kycklingar de närmsta åren!

Håller tummarna inför imorgon!

crrly sa...

Spännande nu ju! Hoppas de minglar på bra, de små rakarna.

Du är duktig!!! Kram!

crrly sa...

Eh, rackarna skulle det ju vara.

Och grattis till den fina skörden!

Linda sa...

Toppen! Hoppas att det finns några guldägg däribland så att det räcker till syskon oxå =)