tisdag, augusti 22, 2006

Ruvardag 5

Igår kväll, precis innan jag skulle gå och lägga mig möttes jag av underbara nyheter! En av mina bästa vänner, T, har blivit spontant gravid! Hon hade påbörjat sprayningen inför sitt tredje färsk-försök och inväntade sin mens. Som aldrig kom. Äntligen efter över fem års försökande kom det efterlängtade plusset, och det kom när de minst anade det!

Och hon och hennes man får snällt finna sig i att bli en solskenshistoria! Det är så fantastiskt att detta händer några som står mig så nära! Och vad i består då solskenshistorien? Det har varit en underbar sommar med mycket avkoppling och sol, de tänkte inte på bebisar utan la allt det åt sidan tills det var dags att påbörja behandlingen för nästa försök efter semestern. Så skulle nog många uttrycka det som inte förstår hur det är.


Det var helt enkelt rätt läge, allt fungerade och det lill* pyret bestämde sig för att stanna kvar.

Nu har jag fått stränga order att klara den här ruvningen! Vilket skulle vara helt underbart, först delat allt det här jobbiga med IVF-karusellen och sedan får gå vidare ihop. Vi har ju ändå en pakt om barnvagnsmaffa här i byn!

Vi får väl se… letar symptom för fullt men det finns inga. Vilket då inte är konstigt eftersom Axl fortfarande simmar runt och har det gott i livmodern. Någonstans från imorgon och 2-3 dagar framåt är det tänkt att det skall fästa.

För övrigt är jag fruktansvärt trött på allt jädrans regnande.



Minnesanteckning
Brösten (mest bröstvårtorna) har inte slutat ömma sedan Pregnylen. Det börjar mattas av lite sista dagarna, istället spänner det mer. Förmodligen progesteronet som gör sitt här. Promenerat ikväll också 45 min.

3 kommentarer:

Superquinnan sa...

Fäst, fäst, fäst nu lilla pyret....
Fick i går reda på att jag och min M måste skjuta upp våra graviditetsförsök p g a att jag börjat äta Cortison..Känns trist. Fast går ju inte alls att jämföra med er. Men vi blev ledsna...

Astillbe sa...

Självklart blir man ledsen! Förstår precis hur du känner det. Hur länge måste ni vänta? Varför äter du Cortison?

Jag hoppas att ni kan ta upp dem igen och att ni får en mysig bebisverkstad och inte något sådant här!

KRAMAR!

Superquinnan sa...

Just nu vet jag inte hur länge jag måste äta tyvärr.Har ett skov i min tarmsjukdom. Läkarna säger att de inte rekommenderar en graviditet eftersom det inte finns tillräckliga studier på medicinen men man vet att testerna på djur har gett missbildade foster.. Känns inte som man vill chansa. Har en å.b tid hos min specialist 5/9 och jag skall fråga allt jag undrar. Det jag fått reda på nu är att om jag blir gravi måste jag gå på spec. mödravården på Huddinge oavsett Cortison eller ej. Tack för att du bryr dig. KRAM