torsdag, januari 15, 2009

Ultraljud

Vilken fantastisk underbar känsla! Att få se sitt barn för första gången!

Jag sov lite dåligt på natten. Sedan var det en stressig morgon, min syster kom hit och tog hand om prickigkorven medan jag och Pappa åkte till MVC. Precis innan hon skulle sätta igång, sa bm att ”nu säger jag inget först utan jag ska bara kika själv först”. Då blev jag panikslagen.

Tänk om jag inbillat mig allt?
Tänk om den inte lever?

Tiden gick sakta, fast det var säkert inte mer än 2 minuter. Såg inget direkt som jag förstod något av. Sedan sa hon ”då kör vi igång” och genast kom bilden fram av det lilla pyret och ett hjärta som tickade alldeles helt fantastiskt.

Jag blev så glad och lättad att jag kunde börjat storlipa. Nu börjar jag fatta. VI SKA HA ETT BARN TILL!!! Herrejävlar, hur ska det gå?! Och hur gick detta till?! ;-)

Tiden från den 20 oktober när jag testade och fram till idag har varit lång. Under förra graviditeten hann jag med 3 VUL där jag fick bekräftat att jag faktiskt var gravid. Och inte minst testade jag på 3 stickor, här blev det bara en. Nu har jag gått nästan halva tiden, och inte riktigt vågat förstå vad som händer.

Moderkakan ligger i framvägg, vilket är förklaringen till varför jag inte känner något. Och inte nog med det, jag har ju känt efter på fel ställen, för långt upp. Men… mitt under ultraljudet kände jag en spark långt ner i höger sida! Med någon sekunds fördröjning såg jag det på skärmen! Nu vet jag precis vart jag har mitt barn, och sedan dess har jag känt av det några gånger till. Förmodligen lyckas den kicka runt precis där moderkakan slutar.

De hade registrerat mig på den 21 juni hos BVC, jag har själv den 22 juni. De flyttade deras datum sex (!) dagar! Helt otroligt. Det är precis som förra gången. Så jag litar inte på det ett dyft, mina barn är helt enkelt små i vecka 18. Jag kan min kropp som en klocka, och den har aldrig gett mig en cykel på +6 dagar (om jag inte varit påverkad av hormonbehandling). Jag vet precis när äl inträffade och vi hade bara sex en gång.

Ni kanske minns att de flyttade mig hela 8 dagar förra gången, trots att det var en IVF. Jag försökta förklara att det är en biologisk omöjlighet, men de lyssnade inte. BM som jag hade nu var förvånad och sa att IVF datum flyttar man inte. Och hon bad om ursäkt för att hon var tvungen att flytta mig igen... ;-)


Nåja. Bebis kommer när bebis vill. Runt den 22 juni!

7 kommentarer:

millan76 sa...

Kul att få läsa om ert liv igen! ...och det nya lilla livet i magen. Snart dags att komma ut ju :)!
KRAAAAM!

Paula sa...

åh så fantastiskt! grattis grattis grattis.

emve sa...

Det måste vara jättehäftigt att se! Grattis!

Anonym sa...

Puh, vad skönt att läsa att allt är bra! Snart dags! Tänk att det redan är över 2½ år sedan du blev gravid första gången! Vill ge ett tips till när Liten är sjuk: Om vår lillasyster t.ex. har ont i halsen och gråter för att det därför är svårt att somna, så ger jag henne Panodil i supp och hon sover gott och får hjälp att vila och tillfriskna sin lilla kropp.

Kram, Annah

My/Anisa m m :) sa...

hej gumman, längesedan!!! Kikar in här emellanåt, och kollar läget! Vad underbart, snart 2 barn, som det har kämpats :) Är så glad för er skull, massa kramar

Anonym sa...

Hej!
Jag vet att jag är helt okänd och att jag gör kommentar på helt fel inlägg (du kan ta bort kommentaren om du vill), men:
planlöst googlande tog mig till ett av dina tidigare inlägg:
http://bebiskamp.blogspot.com/2005/05/dag-ntligen-mens.html
och det jag fastnade för var:
"... men tack vara värktabletterna kom inte blödningen igång..."

Jag är nämligen ute efter någon form av svar på om värktbletter mot mensvärk skjuter upp mensen? Jag har gjort den iakttagelsen ganka länge och ville se om någon annan också gjort det. Vet du vad det beror på? Finns det någon medicinsk förklaring/belägg för att det är så?
Jag tycker själv att det är störande att mensen skjuts upp en dag om jag börjar ta värktabletter innan blödningen kommit igång..

Förlåt för detta långa inlägg på fel ställe, men vore tacksam om du har någon kommentar/svar/länk till där man kan läsa om detta?

Mvh Sara

Ps. Jag har ingen blogg just nu på blogspot, men ett gmail-konto så du borde kunna kontakta mig på nåt sätt genom mitt användarnamn?

Tussegumman sa...

snälla låt oss veta hur det är med dig/Kramar Tussegumman