söndag, januari 04, 2009

Äter själv

I november så började vi testa att låta Liten äta själv vilket gick över förväntan avseende yoghurt, men gröten blev ingen succé. Tyvärr så blev han bara sämre och sämre på att äta själv, det kom mindre och mindre i munnen så vi la ner det. Han satt mest bara och petade, men gapade stort när vi hjäpte honom.

Så i jul blev han tokig när han inte fick hålla i skeden, vilket gjorde att vi hade var sin sked (inte för att han åt så mycket med sin, men han ville peta). Så när vi kom hem efter julen, så ställde jag helt sonika fram grötskålen på morgonen med en sked. Han åt allt utan sista skrapet själv!

I början var det bara morgonen som han skötte så här bra, men sakta men säkert så har det rullat på och nu äter han alla målen helt själv! Ibland är det knappt att jag kan skrapa ihop en sked när han anser sig vara klar!

Det är underbart att ha den tiden på morgonen, när han äter så pasar jag på att plocka undan lite, duka fram min frukost. Det bästa är nämligen att han får äta ensam så att inget distraherar honom.

Inga kommentarer: