onsdag, januari 30, 2008

Första tanden framme!

Sedan i julas har vi väntat spänt på tänderna. Det började på julafton med dreggel av den större kalibern - genomvåt tröja och inget slut på flödet! Det resulterade i massa utslag som kliade och blev eksem, fick inhandla både salva och dreggellappar (bandanas). Vissa kvällar har han varit jätteledsen, en gång så mycket att han fick en dos alvedon. Vi har använt frysta bitringar som han gillade mycket sista 1-2 veckorna, och som verkade lindra. Senast imorses grät han när han gnagde på en hårdare leksak.

Och nu har det första lilla risgrynet nu spruckit igenom helt på bredden. Sedan två dagar tillbaka har jag kunnat känna hur mer och mer kommit fram. Och nu på tredje dagen är det ingen tvekan om det. Litens första tand har kommit!

Och nu på kvällen kände jag igen och tittade. Och ta mig tusan om inte den högra nedre framtanden också har spruckit igenom lite! Till helgen lär min lille son vuxit och blivit en stor kille med inte mindre än två gaddar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här har vi en tand på G, den syns inte än men den känns :-)

Anonym sa...

Här har det också nyss kommit en tand! Började undra om hon skulle förbli tandlös i resten av sitt liv... ;) 8 1/2 månad nu.

Annah