lördag, maj 17, 2008

Fortsättning

Liten vaknade snabbt och var ledsen, redan efter någon timme. Han fick istället sova mellan oss. Får på nytt Alvedon vid halv tolv ihop med mer ersättning, och senare under natten känner jag att hans panna är sval. Skönt.

Han sover länge på morgonen och tar genast vätskeersättningen när han vaknar. Han är törstig. Ger honom lite yoghurt. Sedan under förmiddagen testar vi med lite gröt. Även det får stanna i magen. Innan det är dags att sova förmiddag så tänkte jag ge honom lite mer yoghurt. Det skulle jag inte gjort. Kaskader med uppstötning och Mamma och Liten får duscha igen, Pappa städar.

Vi sover ihop någon timme bara. Sedan börjar diarrén på allvar. Under morgonen hade vi hunnit göra 3 klädbyten. Tvätthögen skulle växa snabbt. Under dagen ungefär ett blöjbyte per timme – ihop med klädbyte. Och tvätt i handfatet eller dusch i duschen. Vid 18-tiden eskalerare det rejält och vi är uppe i 3-4 blöjor varje timme. Vi hinner inte sätta på en ny innan det kommer mer…

Liten dricker rejält med ersättning som jag blandat ut med lite lite saft. På eftermiddagen ger vi lite gröt igen och även en liten burk med Morotspuré som ska vara stoppande. Ringer till Barn igen på kvällen för att fråga om det finns något mer vi kan ge honom som är stoppande. Majsvälling vägrar han att ta, och majsgröt fanns inte i affären. Vi får rådet att ge morot, blåbär och risgröt. Och att jag skulle amma så mycket jag kunde (vilket ingen annan har sagt innan…?) Pappa får åka iväg att köpa mera imorgon.

Liten har bara sovit en timme idag, mot normala 3-4 timmar. Men han var varit pigg och vi har busat ihop på golvet hela dagen. Han är helt slut på kvällen och somnar vid bröstet. Varmt och tryggt.

Själv har jag kvar min helvetesförkylning, för åttonde dagen. Och jag hör fortfarande väldigt dåligt pga vätskan bakom öronen.

Inga kommentarer: