tisdag, maj 20, 2008

BVC-Besök 10 månader

Idag gjordes läkarbesök på BVC – denna gång den läkaren som just vår BVC-sköterska har. Blev så mycket bättre än vid 6-mån kontrollen. Och vi fick komma in i tid också, det var ju första gången någonsin.

Liten var för en gångs skull helt förtvivlad. Han grät och skrek hela tiden*. Jag berättade om att han varit magsjuk precis och att det var först idag som han äter som vanligt igen. Vågen visade på +350 gr på 2½ månad, jag kan bara gissa hur mycket han verkligen tappade i vikt. Förmodligen runt 500-700 gr. Och det syns på honom. Smal som ett steck.

Naturligtvis var det ögoninfektion (varför inte avklara flera sjukdomar på en gång…) – hade det varit t ex pollenbesvär hade ögat runnit och inte varat. Fick ögonsalva utskriven, med tanke på hur svårt det är med näsdroppar, det ska bli intressant att se hur vi ska lyckas (brottas) med detta ikväll.

*Han skulle eg sova vid den här tiden, men vanligtvis brukar det inte vara några problem, speciellt inte när han får flörta med nya människor. Men nu var han nog rejält trött efter sjukdomen.

Inga kommentarer: