söndag, juni 18, 2006

Varit bortrest

Har spenderat de senaste dagarna på tjänsteresa. Tråkigt att sitta inne när det är fint väder, ännu tråkigare att inte vara hemma när det är fint väder. Dessutom möttes sambon och jag mer eller mindre i dörren innan jag åkte, vilket var lite tråkigt eftersom han varit borta ett tag. Men nu är det skönt att få vara hemma och jag är helt slut.

Nu har papper och rör* kommit från Sahlgrenska. Papprena var lite röriga men jag tror att jag vet hur allt skall gå till. Infobesöket slipper vi eftersom vi redan genomfört en IVF. Blodprovet (infektionsprov) tror jag också att vi inte behöver göra eftersom vi lämnade in var sitt i början på året.

Först skall sambon lämna ett spermaprov (igen). Inget roligt direkt men måste göras. Enligt Sahlgrenska gör de ytterligare en preparering av testet som inte Carlanderska gör och det var nödvändigt att lämna in ett nytt test från honom. Efter det får vi vänta i några timmar, sedan skall vi först träffa läkaren där jag skall undersökas och förmodligen gå igenom vår infertilitetshistoria. Därefter träffar vi barnmorskan där vi lägger upp behandlingsplanen.

Imorgon skall jag ringa min läkare och berätta att vi är framme i kön. Jag skall be om att få kopia på min journal, dels för att kunna svara på en del av frågorna i formuläret som skickas med, dels för att jag vill veta vad som står där eftersom det utgör underlaget för nästa behandling.

Men jag kan fortfarande inte fatta att vi är där. Vi är faktiskt framme. På 12 månder istället för 22. Jag tror inte att jag kommer inse det förrän vi kommer hem från besöket.

Känns overkligt.

* För spermaprov

Inga kommentarer: