måndag, juni 12, 2006

Fotboll

Under lördagen var alla uppåt och det skämtades friskt och det var en munter stämning. Sedan tittade vi på fotbollen, spända av (höga) förväntningar. Men vilken energi som gick åt att studsa upp och ner på soffan hela tiden. När vi träffades efteråt för att grilla på kvällen efter matchen så var det som luften gått ur alla. Det kändes nästan lite krystat ett tag, ingen var i skämtartagen längre. Så det blev en rätt lugn kväll där vi satt och pratade och därefter tog en lång promenad i festivalområdet och lyssnade lite.

Men jag måste säga att jag är så jävla trött på media. Hur kan de totalsåga landslaget på det sättet som de gör? Vad hoppas de på att vinna genom att skriva ner dem på det sättet och smutskasta dem? Skriva om bråk och fiasko. Anders eller Kim? Nä, om vi skall ha någon chans att vinna mot Paraguay så måste vi peppa och uppmuntra. Visst, det var uruselt att så duktiga och välbetalda spelare inte kunde peta in bollen i mål. Och det måste sägas. Men resten? Men vad kan vi överhuvudtaget tro att vi kan vinna på att håna dem och såga deras självförtoende längs med fotknölarna??? Vi hade bollen nästan hela tiden, passningarna var bra och vi hade riktigt bra lägen. Vi klarade "bara" inte av att göra mål. Men det är inte kört än! Därför måste vi stötta.

Och allt tjat om Kim och Anders. Det medför bara att det fokuseras på fel saker. Det börjar låta som med hockeyn, precis som att det är Foppa som gör hela laget. Och se, de lyckades ta VM-guld utan honom. Kim gör inte hela laget. Visst har han lyckats i Rennes, men glöm inte att han inte gjort så bra ifrån sig i landslaget innan, han har inte hittat riktigt rätt där. Än. Men det har Anders på många olika sätt tidigare. Det känns som medias hetsjakt på honom bara blir till nackdel för oss själva - vi får en duktig spelare som blir knäckt av medias raseri. Och Zlatan har jag aldrig gillat, för han har varit för mycket diva som bara väntar på bollen och inte kämpar för att få den själv. Men i lördags tyckte jag att han kämpade och slet som jag alrig sett honom göra. Och passade ofta till Henrik Larsson för skott på mål. Så dålig var han inte.

Så - SKÄRPNING!

Kul i och för sig att den vi var mest oroliga för, Shaban, var den som var bäst! Helt felfri, å andra sidan hade han inte så mycket att göra.

Detta är fortfarande en infertilitetsblogg, men det blir nog en del fotboll som jag skriver om också! ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det borde vara förbjudet att visa fotboll i TV:n alla kvällar!!! *morr* ;)

Astillbe sa...

*asg* Du är bara sur för att ni inte är med!!! ;-)

Ni vann ju ESC! :-D