söndag, augusti 03, 2008

Sjuk

Igår kväll fick Liten väldigt hög feber. Vid ett blöjbyte tog jag tempen och den visade på 40,2. Försökte ge Alvedon men det slutade med att han kräktes upp gröten (han kväljde och orsakade kräkningen när han inte ville ha alvedonen). Fick ta en supp som jag fick hålla kvar så länge det bara gick innan han tryckte ut den igen.

Vid tre-tiden inatt var han så het att jag gjorde ett försök till, nu med ipren. Det gick bättre och febern gick snabbt ner och han sov lugnt resten av natten.

Han som ätit så bra, vägrar nu både mat och frukt. Det enda han tar är vatten och lite gröt. Han ratade till och med bröstet både vid läggningen igår och ikväll. Det har nog aldrig hänt innan...

Men idag har febern kommit och gått. Vid lunch kändes han het igen och jag försökte då ge ipren igen. Nu gick det åt skogen, han kväljde och fick upp en massa skum. Men efter att ha sovit på pappas bröstkorg känns han svalare igen och vid läggningen verkade han ha normal temperatur igen.

Tidigare har han varit ganska opåverkad av feber, men den här gången blev han direkt lite slö och apatisk. Men jag kände aldrig direkt någon oro, utan att det skulle gå över. Den oro jag kände, var snarare att jag var för lugn? Tänk om jag har fel, jag är ju ingen läkare?

Inga kommentarer: