fredag, augusti 22, 2008

Problemet med sömn

Ja, vi har inte fått sovrutinen att fungera. Eller...?

Vi skippade eftermiddags luren, så istället sover han en gång på dagen, vilket oftast blivit 2-3 timmar (som innan). Så när jag har lagt honom har han varit helt slut och somnat vid bröstet - vilket jag tyckt varit en trevlig omväxling mot skrikandet...

Men på sistone har vi insett att vi måste göra något. Han vaknar vid 23 redan och vägrar somna om. Han skriker och vi lyfter över honom till oss där han också har svårt att somna.

Så ikväll hade vi bestämt att nu kör vi igen, och är stenhårda med att hålla rutinen den här gången. Och enklast är då att börja vid en helg då vi kan hjälpas åt.

Första gången vi körde enligt den här metoden skrek han i 70 minuter. Något liknande andra gången. Men ikväll ebbade det ut efter 40 minuter, och det var helt tyst efter 50.

Problem har även uppstått nu på dagtid. Vilket gör att helt plötsligt har vi fått ett trött och gnälligt barn, som inte vill sova, som inte vill vara själv, som bara ska vara hos oss. Jämt. Sedan oktober har han alltid sovit ute i vagnen på dagen. Men helt plötsligt nu vill han inte det.

Planen är att nu få igång sovandet på kvällen, att han lär sig att somna själv och somna om själv. Sedan ska han börja sova i sin säng på dagtid också.

Inga kommentarer: