fredag, september 12, 2008

Status insomningsrutin

Åh - så ljuvligt livet är om allt fungerar! ;-)

Läggningen är inte längre något jag fasar för. Sambon byter till pyjamas på Liten (och ny blöja förstås). Borstar tänder, pussar god natt och lämnar över honom till mig. Vi går upp, säger god natt till honkatten X och hennes ungar. Tänder natt lampan, drar för fönstrena och bädda upp.

Sedan sätter jag mig soffan med Liten som skrattar när han ser mig knäppa upp. Ammar och myser. Han släpper själv nu (igen - det var längesedan) när han vill byta sida och när han slutar och vill ha napp istället). Känner hur han slappnar av mer och mer. Andast tungt. Han ligger en stund i min famn och jag njuter av mitt underbara lilla barn och hans goa varma kropp.

Efter en liten stund lägger jag över honom i hans säng. Inte ett ljud till protest. Istället utstöter han lite "mmmmmmm" när han blir nerlagd, lägger sig tillrätta på magen och jag smyger därifrån efter att ha satt på hans speldosa.

Varje kväll jag stänger hans dörr översköljs jag av glädje och kärlek för att att det går så mycket bättre. Han mår bra, vi mår bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mysigt! Underbart. Ammar du någon mer gång än till nattning? Anledningen till att jag frågar är att jag funderar på hur länge man kan ha mjölk om man bara ammar till natten. Jag ammar Julia fortfarande, men bara till natten. Vill gärna fortsätta med det så länge hon vill. (Inser att det är väldigt individuellt hur länge man har mjölk, frågar ändå.)

Astillbe sa...

Jag har ingen aning om hur mycket jag har kvar. Men jag har slutat i princip att amma på natten/morgonen. Ammade för ca 10 dagar sedan senast på morgonen, och då för att det var lite mysigt. Innan har jag ammat vid 5 när han vaknat, då för att han ska komma till ro igen och somna om. Men det har jag nu slutat med. Jag har varit orolig innan att mjölken ska ta slut, och försökt amma flera ggr av den anledningen. Nu sitter jag här och har ff mjölk... ;-)

Fast det är nog inte mängder...

Anonym sa...

Då är det nog som jag ungefär då. Vi får se hur länge det finns helt enkelt! Mysigt är det i varje fall och Julia tycker om vår amningsstund.