söndag, september 28, 2008

Babysim

För lite mer än en månad sedan påbörjade vi tredje kursen i babysimmet. Liten var som förbytt.

Från att ha varit kursens solstråle som plaskat och tokskrattat, och dessutom gladeligen slängt sig i vattnet och dykt mellan oss, så har liten blivit kinkig, trotsig , klamrar sig livrädd fast vid oss och vill helst inte alls bada. Detta uppdagades under tredje kursens första dag.

Eller bada gör han gärna. Men han gråter när han ska få balansring eller armringar. Han håller sig krampaktigt fast i oss när vi ska dyka och vill inte alls släppa.

Tur att Liten har så förnuftiga föräldrar. ;-) Vi har tagit det lugnt. Vissa saker har vi gjort trots hans protester (som armringar), för när han väl fått på dem och vant sig har han visat tecken på att lite skoj var det allt. Men när det gäller dyket har vi tagit några steg bakåt och gått tillbaka till det grundläggande dyket då vi själva för ner honom i vattnet och sedan mot oss. Och det har fungerat bra - inget spott och fräs eller protester.

Och nu har det betalat sig! Idag var han tokig i vattnet, men inte förrän på slutet. Vi testade att sätta honom uppe på kanten och han tyckte det var jätteskoj att få slänga sig ner i vattnet. Han var så ivrig att han slutade vänta på att vi räknat till tre. Vi testade sedan om han ville dyka mellan oss - vilket gick bra om han fick hålla i våra fingrar. Ett stort steg framåt!

Det kändes annars lite meningslöst att fortsätta kursen om det inte ger oss något. Men vi har sedan innan bestämt att vi ska fortsätta året ut, sedan får vi se. Om Liten fortsatt inte gillar det (igen) så hoppar vi av.

Men nu ser det ljust ut och för första gången på länge ser jag fram emot nästa söndag!

Inga kommentarer: