tisdag, februari 26, 2008

Amning

Jag skrev ju i slutet av förra året att jag var så ledsen för att det kändes som att tiden rann ut för min amning med Liten.

Men så har det inte blivit. Jag klargjorde tidigt för BVC att jag vill fortsätta amma länge. Men jag ville ändå introducera mat. Då gav man rådet att amma först och sedan ge smakportioner. Men nu är ju Liten sju månader och äter hela portioner, men vi ammar fortfarande en hel del.

Liten vaknar vanligtvis vid 3-tiden och 6-tiden för amning på natten/morgonen. Sedan sover vi till åtta, och gosar en stund. Ammar innan vi går upp. Sedan ammar jag efter Litens sovstunder, ca klockan 13 och 18 samt vid läggning klockan 21.

Jag känner mig priviligerad och glad att jag fortfarande får och kan amma så här mycket, trots alla middagsmat, frukt och gröt.

Och jag njuter av det hela tiden. Jag tar verkligen tid att sitta i stillhet, utan att sätta på tv:n som jag alltid haft på innan. Litens händer rör mig överallt, på bröstkorgen, i ansiktet, i håret och drar i mina kläder. Tätt ihopkrupen intill mig.

Inga kommentarer: