lördag, juni 16, 2007

Läkarbesök och credit

I torsdags var jag ju på läkarbesök för att kolla upp svampen. 1-dags pevarylkuren hade hjälpt och det fanns inget spår av någon svamp. Skönt!

Däremot fick jag en chans att träffa läkaren och den snälla sköterskan, jag har ju sprungit där så mycket hos dem i flera år. Först vestibuliten, sedan alla pergo-, IUI- och IVF-behandlingarna. Jag har inte varit där på ett år och trodde väl inte att de skulle komma ihåg mig. Jag visste ju att SU har skickat tillbaka remissen så de "vet" ju att vi lyckades.

Men båda kom ihåg mig! Sköterskan var urgullig och la sin varma hand mot min kind och jag kände hur glad hon var för vår skull! Läkaren konstaterade glatt "hur skulle vi kunna glömma dig"! Hahaha, det kan man lägga in mycket tolkningar i.

Jag tror att jag har varit en ganska krävande patient för jag har hela tiden haft mycket funderingar och ställt tusen frågor. Han har också berättat mycket för oss hela tiden vad han gör och hur allt ser ut. Jag har varit där med både höga förväntingar och fullständigt nertrasad. Jag har gråtit och skrattat. Jag har varit där fullständigt nedbruten efter mitt egna positiva graviditetstest (med mens) efter första IVF:en - hos dem visade ju testet helt negativt.

Att komma dit är samtidigt ett sätt för mig att ge dem lite credit, de har en del av detta mirakel också.

För en 6-7 veckor sedan åkte jag och hälsade på min akupunktör! Hon blev också jätteglad att se mig och slog händerna för munnen när hon såg vad som dolde sig under min jacka! Hon berättade att hon varit på väg så många gånger och ringa och fråga hur jag mår och hur det gick, men inte vågat om det gick åt skogen. Då fick jag lite dåligt samvete för att jag inte kommit tidigare, för hon är verkligen engagerande och bryr sig om sina patienter/kunder. Vi pratade en stund och jag lovade att komma tillbaka och visa upp miraklet! Som även hon har stor del i.

För en del kvinnor är det ganska enkelt att bli gravida. När jag ser tillbaka på de här fyra åren så är det en skrämmande lång lista över hur många som kommit i vår väg och bidragit med pusselbitar till vår ganska krångliga väg till bebis. Läkare, barnmorskor, sjuksköterskor, labbpersonal, akupunktör, zonterapeut, naturläkemedelsrådgivare, apotekare men också familj och vänner. Framför allt alla nya vänner som varit ett så bra stöd.

Vi är båda så oändligt tacksamma för dem alla.

Inga kommentarer: