söndag, juni 17, 2007

Helgens jobb

Då var vi ett steg närmare klart barnrum!

Under lördagen var vi ute större delen av dagen och fixade klart gräsmattan (sådd och kantstenar). Fick även planterat fyra klätterrosor från svärmor som jag hoppas tar sig. Dessa skall varvars med klematis, och rabatten hoppas jag kommer att bli en blomexplosion om en sisådär 2 år.

Vi tog det för övrigt ganska lugnt och njöt av värmen ute. Katterna älskar när vi är ute med dem (ja, det är nog så de ser det) och hoppar runt och leker med oss och med varandra. Pustar ut i skuggan när solen tittar fram bakom molnen.

På den sena eftermiddagen tittade vi på DVD:n "Innan du föder" tillsammans, med tips för andning, avslappning och massage. Så nu måste vi bara ha disciplin att öva lite.

Under lördagen och förmiddagen idag har jag läst en hel del i boken "Innan du föder", där jag skrivit ner mycket av mina tankar och förhoppningar inför förlossningen. Jag har läst ungefär halva boken nu och lämnat över den till sambon. Tanken är att han ska läsa samma sak och så kan vi prata sedan om hur vi vill ha det. Jag antar dock att det är mest vad jag vill. Men det är viktigt att vi båda vet vad vi önskar.

Och idag har vi fixat klart taket i ett av rummen och spacklat. Till nästa helg ska här målas och läggas parkett. Vårt arbetsrum ska nämligen in här - står idag i barnkammaren. Barnkammaren är klar som rum, men har helt fel möbler om ni förstår. Vi kommer inte att tapetsera om i barnkammaren (vi orkar inte) så blir det en kille får han stå ut med ljust aprikosa tapeter. Och jag tvivlar på att han kommer bry sig speciellt mycket de närmaste åren! Däremot ska jag sätta upp Nalle Phu wallies och göra det lite mer barnaktigt. Vi ska till IKEA och köpa det sista också, kanske nästa helg?

Längtar så efter att få skruva ihop möblerna!

5 kommentarer:

crrly sa...

Boande pågår, med andra ord! :)

Anonym sa...

kikar in för typ vet inte hur mångte ggn de senaste månaderna. nyfiken på hur det går för er :-)

Kajsa Bergman Fällén sa...

visst är det mysigt :). Snart är det dags!

Kram!

Anonym sa...

Nu är det snart juli!!! Fattar du vad det innebär :) Det är ju helt galet underbart. Jag har tittat på ditt bildspel övermagen och känner mig trygg med att vi är ungefär lika stora. Skönt att det finns fler som jag, som inte är så jätte stora, men ändå runda om magen, på vårt sätt.

Anonym sa...

Jag har tittat in lite då och då och hoppas att går bra för er och att han eller hon tittar ut snart! Fin blogg du har där man kan följa dig på vägen! Ha det gott/Tussegumman