torsdag, juni 28, 2007

Början på slutet

Sista dagarna har jag märkt av att saker har förändrats i min kropp. Liten är lugnare typ varannan dag och sover mer.

Jag sover mindre och kissar hur ofta som helst, dygnet runt. Liten har inte ens vaknat så mycket på nätterna när jag är uppe men jag har ändå svårt att somna om. Ligger där klarvaken. Och jag somnar sent på kvällarna vilket gör att jag blir tröttare och tröttare för varje dag.

Jag har än så länge inte haft några förvärkar. Jag har kunnat känna av lite mensvärk men inte av den kalibern som i början av juni. Oftast är det på nätterna när jag vaknar och det känns som blåsan är sprängfylld. Och så har jag fått diarré. Skitkul bokstavligen. (Man får det under de sista veckorna för att tarmen ska tömmas naturligt när det är dags för förlossning).

Och Liten hickar mer och längre för att provtrycka sina lungor. Också den förbereder sig för att komma ut. Att födas. Genom att sova och svälja vatten. Jag har börjat känna av halsbrännan mer (på eftermiddagar och kvällar) och har nu öppnat mitt paket Gaviscon jag köpte i vintras och har tagit 2 tabletter totalt.

Nu börjar det sannerligen dra ihop sig till Grande Finale!

3 kommentarer:

Camillas lockar sa...

Härligt läsning :-) Jag är så avis! Du ska föda snart! En häftig upplevelse väntar. Liten är nog också mycket still eftersom det är supertrångt därinne. Jobbigt att röra sig liksom :-)

Kattmamman (a.k.a. Bridz) sa...

Jag tror inte att magen brukar förbereda sig så långt i förväg (alltså toalettvarianten) så jag gissar att det inte alls är låbgt kvar...

Spännande!!!!

Och jag är också avis!

Anonym sa...

Hej! Vill bara säga att jag tänker på dig massor nu när det snart är dags. Jag har läst så länge och följt alla ups and downs. SÅ KUL att ni är så nära att få träffa er efterlängtade bebis. Hoppas förlossningen går som den ska. LYCKA TILL!!