tisdag, juni 12, 2007

Illamående och BB-lista

Illamående håller i sig och jag har knappt fått i mig någon lunch. Mensvärken har dock släppt helt. Däremot är magen sprickfärdig och Liten knôr sig ordentligt där inne.

Eftersom det nu är 1 månad minus 1 dag till beräknat nedsläpp och jag känner mig lite stressad, så har jag börjat knopa ihop en BB-lista över vad jag ska packa med.

Några bra tips?

5 kommentarer:

Linda sa...

Jag tror att jag har sagt det tidigare men en filt som ni har sovit med i er säng så att den luktar som mamma och pappa som ni kan lägga hos bebisen när den sover eller så. Och så en liten mössa till bebisen så att den inte blir kall.

Kanske en skiva med musik du tycker om att ha under förlossningen.

En varm tröja eller väst tills mjölken börjar rinna till (tro mig det är skönt även om det är varmt) dessutom brukar det inte vara så varmt på sjukhusen.

Anna sa...

Kanske några plagg till bebisen så den slipper "tillhöra landstinget". I övrigt hade vi inget med oss till sjukhuset då det ju blev lite hastigt för oss.

Under själva förlossningen om den nu hade skett på vanligt vis hade jag gärna haft egen musik, något att äta och dricka så jag skulle orka med... ja det är väl det jag kommer på.

Anonym sa...

Ja, ta med egna kläder till bebisen, för de använder väldigt starkt tvättmedel i sjukhustvätteriet, sambon fick utslag när han höll första bebisen i famnen... Frottehandduk till skötbordet är också ett tips, för vi fick bara använda pappersark ovanpå själva det galonklädda bordet, kallt! Till förlossningen är mitt tips massor av energidryck, finns ju i påse, att blanda till allteftersom. Kolla annars om de kan erbjuda näringsdropp (används bl. a. i USA och Frankrike), man är varken hungrig eller törstig och kan koncentrera sig på födandet istället. MP3-spelare med musik att ha på kvällen på BB kan också vara trevligt. Och dagbok och kamera!

Camillas lockar sa...

Jag hade med mig det här :-)

Astillbe sa...

Jag sammanställer en lista, återkommer med vad jag har knåpat ihop, tack för era tips!