fredag, augusti 31, 2007

Oro inför resa

Liten sov faktiskt bra inatt, som tidigare nätter faktiskt. Vaknade efter 4½ timme för mat, sedan vaknade han 06 och 07. Jag var ganska orolig för hur det skulle gå, men allt gick bra.

Dagen har gått åt till att packa det sista. Liten ska få åka och hälsa på farmor och farfar för första gången. Vi ska vara borta till på måndag.

Oro 1: Idag är Liten mer hungrig än innan, ett bröst verkar inte räcka längre. Det känns som det är mindre i dem än vanligt. Jag känner inte heller av den sk påfyllningsvärken längre, och det oroar mig. Liten skriker efter mer vilket han aldrig gjort innan, och jag har ammat från båda brösten hela dagen, vilket jag nog aldrig gjort innan (såvida det inte varit en maratonlång amning).

Brösten känns tomma och slappa. Men trycker jag på brösten när han börjat protestera så kommer det mer. Men jag märker ju att i början sväljer han en gång för varje sugning, på slutet behöver han suga flera gånger innan han sväljer.

Stressar jag för mycket? Det har varit hektiskt de här två veckorna med snickarna här (taket blir klart imorgon). Sedan har jag gått och oroat mig för resan till sambons familj.

Oro 2: Hur ska vi sova i helgen? Kommer vi kunna sova? Kommer jag få amma ifred? Jag är så orolig att jag bara längtar tills vi kommer hem igen. Jag är livrädd för hur det ska gå under helgen. Jag tycker fortfarande att det är svårt att veta exakt vad Liten vill. Men här hemma är ju ändå hemma... Hur ska det gå att vara borta i så många dagar?

Sedan berättade sambon för en liten stund sedan att hans mamma dragit ihop en massa folk som ska komma och titta på Liten, vilket stressar upp mig ännu mer. Vi hade sett fram emot en lugn helg - i kontrast till de senaste två veckornas takomläggning. Herregud, tänk om min stress går över till Liten så han blir kinkig och alla tror att han är en skrikunge och att han har en värdelös mamma som inte kan trösta honom...

Måste försöka koppla av...

Men förutom lite skrik vid tomma bröst så är Liten en nöjd kille idag.

Inga kommentarer: