måndag, augusti 20, 2007

Utvecklingsfas 5 veckor

Liten är nog i sin andra utvecklingsfas nu tror jag. Upplevelsevärlden. Jag har köpt boken "Växa och upptäcka världen", som är väldigt intressant och ger mig samtidigt mycket ökad förståelse för Litens beteende.

Liten är fortfarande ett matvrak och ska ammas hela tiden. Han får 60 ml ersättning på kvällen men är ändå inte nöjd och vill ha bröstet igen*. Han har varit lite mer skrikig, men i kortare perioder. Han är också betydligt mer "klängig" om man nu kan säga det om en sådan liten bebis. Han sover dåligt hela dagen, bara korta stunder.

Men han skrattar och ler mycket idag! Och idag inbillade jag mig att han för andra gången blev glad över att se mig (första gången var i onsdags eller torsdags). Han satt nu i babysittern** och jag kom för att ta upp honom. Första gången det inträffade var när han vaknade i sängen och jag gick in för att ta upp honom.

* Jag har ammat så mycket att brösten känns tomma så han fick lite ersättning av pappan, som gärna också vill kunna få mata lite ibland.

** Vet inte vad jag hade gjort utan babysittern. Den har vi använt från första dagen vi kom hem från BB. Den är suverän och han kan vagga sig lite själv i den, då den gungar då han rör sig i den. Han somnar även gott här när han blir trött på oss och omgivningen. Han sitter och tittar sig omkring, suger på nappen och bara är. Tack vare den kan jag i lugn och ro äta frukost, duscha, diska etc. Blir han ledsen när jag t ex sitter vid frukostbordet så vaggar jag honom med foten. Den är kanon!

Inga kommentarer: