fredag, augusti 24, 2007

BM-besök återbesök

Idag var det dags för återbesöket hos min underbara bm. Jag hade med mig Liten så jag fick visa upp vårt lilla mirakel! BM sa direkt att Liten var väldigt lik pappa! Jösses, alla säger verkligen olika!

Men bm berättade att barnen ska vara lika sina fäder i början, det är psykologiskt. Det handlar om överlevnad för barnet – att pappan ska ta sig till barnet och ”tro” att det är ens egen. Pappan står för jakt av mat och försvarar sin familj. Mamman vet ju redan att hon är mamma till barnet eftersom hon fött det.

Vi pratade igenom en hel del om förlossningen. Det var oerhört skönt att prata med henne om den och ställa lite frågor. Bland annat har det gnagt i mig att det är ”mitt fel” att hans hjärtljud sjönk så drastiskt på slutet, om det berodde på att jag tagit EDA:n. Men så var det inte. Barnets hjärtljud sjunker om mamman får blodtrycksfall pga av EDA:n. I vårt fall handlade det snarare om att förlossningen gick för fort för honom. Det är förmodligen därför han hade så lågt blodsocker och höga infektionsvärden efteråt, då det tog för mycket på hans lager av krafter.

Vi pratade även om preventivmedel. Jag har sagt att jag aldrig mer ska ta något, i alla fall inte hormoner. Men ändå kanske jag tar en kopparspiral, jag vill kunna njuta av Liten innan vi om det går, får ett syskon till honom. Det vore så himla häftigt om vi kunde få till det på egen hand, utan ”vår” stab med läkare och labbpersonal. Men jag inser ju att ha två små barn är ganska krävande och vi kunde kanske vänta tills Liten är två år innan nästa anländer? Å andra sidan vill jag inte vänta för länge med att testa/försöka heller – tänk om vi får göra en massa IVF:er för att få till en tvåa?! Vi har ju inte direkt åldern med oss känns det som…

Sedan gjorde bm en gynundersökning på mig. Såret hade läkt mycket fint. Utanför ändtarmen såg det också bra ut – om jag fortsätter att få ont invändigt så ska jag kontakta vårdcentralen. Hon var väl sådär nöjd med mina knipningar. Det har förmodligen också att göra med det snabba förloppet, att jag fortfarande är slapp i bäckenbotten och har värk. Livmodern hade dragit ihop sig ordentligt. Det viktiga är nu att jag fortsätter med mina knipövningar (som jag hatar så mycket) för att träna upp muskeln. Och jag måste även ta det lugnt med bärandet (har haft ont).


Järnvärdet var ok (något högre än när jag var gravid).

Inga kommentarer: