onsdag, november 22, 2006

VUL-rapport

Äntligen efter alla dessa år fick jag äntligen se min livmoder INTE tom!!!

Jag var så nervös innan VUL:et, satt där i väntrummet och kände plötsligt att jag inbillade mig allt. Jag kände mig inte ett dugg gravid, bara nervös och svettig. Och vi fick vänta i en halvtimme innan vi fick komma in, och med restiden dit också så kan ni tänka er att man hinner tänka rätt mycket. Men så var den där! Det lilla pickande hjärtat!!! Jag kunde inte tro att det var sant!!! En stor svart boll, men en liten vit sak vid ena sidan (fostret) - och där såg man hur det rörde sig! 150 slag/min. En liten böna. Vårt lilla lilla barn.

Fick bilder med mig hem som vi tittar på och beundrar. En 7 mm liten böna. En början på något så stort!

Läkaren sa att eftersom det sett bra ut hittills har vi 95% sannolikhet att det går bra. Och har jag inte börjat spy än lär jag slippa det också! Så jag intalar mig själv nu att jag måste kunna börja slappna av mer och inte oroa mig eller ta ut problem i förskott.

Läkaren skämtade om att det var svårt att se vem bönan var mest lik! :-D Fast vi höll nog med alla att den liknade nog mest pappa! Åh, det är så häftigt att säga det. Sambon ska bli pappa. Och jag ska bli mamma. Nice! ;-)

När sambon och jag kom ut i trapphuset på SU vände han sig om mot mig och vi bara kramades där. Så lättade. Lite chockade. Det var den skönaste kramen på länge.

Messade direkt till vännen T efteråt och en kollega. Sedan ringde jag min mamma. Som snyftade lättad i luren!

Tog en sväng förbi IKEA och för första gången gick jag inte sjukt trånande jag-vågar-knappt-titta-åt-sidan-på-sakerna på barnavdelningen, utan jag gick runt och tog mig god tid. Vet ungefär vad jag vill ha (har ju haft några år på mig att fantisera). Sambon köpte ett gossedjur till Bönan, en söt mjukiskrokodil! Det jag längtar mest efter att få köpa är sängen och sängkläderna. Men det får bli till våren! Vi har många kostnader innan dess (hugha, vågar knappt tänka på det).

En bra dag idag! Men nu är jag helt slut!
Tack för alla era tummar och lyckönskningar!
Ni är bäst!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till tickande hjärtat!

Anonym sa...

GRATTIS till banankulan =)

Anonym sa...

Åh!! Ett litet hjärta! Så underbart. Det där med 95% chans köper jag rätt av ... men kräkandet ... :) Men vi säger så. Har du inte kräkts nu så ska du itne göra det sen heller! Så underbart gumman, det är en liten böna i din mage!

Anonym sa...

Åh vad härligt att läsa om ert VUL. :-) Det är verkligen en helt otrolig upplevelse, när man ser det lilla livet i magen. :-)

Grattis vännen!

Anonym sa...

Vad skönt att det gick bra. Jag är lite besviken för jag fick inget foto från det VUL:et jag gjorde... fast jag hade nog inte sett bebben ändå, den gömde sig bakom gulesäcken.. fast ändå hade det varit häftigt. Men det blir ett 28dec istället när det är 18v VUL.

Lycka till nu med allting

Många kramar

Kajsa Bergman Fällén sa...

Mera grattis :-). Du har en alldeles underbar resa framför dig, även om den kommer kantas av kanske en och annan spya, trötthet, onda fogar, trötthet och hemorrojder kanske till och med! :-)

Anonym sa...

Härligt, härligt! Det där med 95% låter bra, har funderat på det lite, för vill ju gärna att detta ska gå bra. Det är ni så väl värda efter all tid, all längtan och alla behandlingar!!!

Anna sa...

Fantastiskt! Underbart! Jättegrattis!!!

crrly sa...

GRATTIS!!!!

Men: Å, ja! Spyendet kan dyka upp om nån vecka eller ett par, mycket väl! Fråga mig bara! ;p

crrly sa...

Biiiiild!

Anonym sa...

Åh vad skönt att det gick bra idag! Jag har tänkt på dig hela em och hållt tummarna. Det låter skönt och tryggt det där med 95%, nu ska du se att du får snusa på en otroligt söt bebis i sommar, för att inte tala om sitta på lilla balkongen och amma i den tidiga morgonsolen!

kram, Anki

Amira sa...

Oj oj oj! Grattis till BÖNAN! Vad glad jag blir för er skull! Just det läget ville vi också men det kan ännu ske, jag hoppas !

Anonym sa...

Härligt! Skönt att höra att det ser bra ut :)

Tingeling sa...

Det är så underbart att läsa din blogg!
Inlägg som det här gör att man orkar och vågar hoppas igen!
Stort grattis, jag kan tänka mig att det var en helt underbar upplevelse!!

Anonym sa...

Åh vad roligt att höra! Det klart det kommer gå bra nu! Massa kramar, och försök njuta av graviditeten, det är speciellt!

Superquinnan sa...

Å men jag gråter nu igen.. som om jag inte gråtit nog?? GRATTIS GRATTIS!!! Åh ni ska bli mamma och pappa!! vad härligt!!! håll tummarna för oss nu då.. att det går naturligt och enkelt till.. jag tror inte jag skulle orka vara lika strak som du och din sambo varit om det var vi! kram kram

Kapybaran sa...

Hurra även här!!!!

Kram till dig, blivande pappan och esmeraldabönan!

Linda sa...

Grattis! Nu har ni en alldelses egen liten levande böna!

Kram!

Carnesir sa...

Å lyllo dig. Du är såååå värd detta"

Superquinnan sa...

Säger Hej då till dig Astillbe och önskar er all lycka i framtiden.. Jag måste bry mig om bara mig själv och min M nu..Bloggandet är ett tvång nu... Hoppas att vi nån gång får känna lyckan du nu gör! Kram