onsdag, maj 16, 2007

Gravidyoga

Ikväll har jag varit på första gravidyogan - första gången jag varit på yoga över huvudtaget. Jag har ju varit på andra former av avslappning - meditation, akupunktur och zonterapi som jag har tyckt fallit rätt så väl ut.

Min första reaktion är att tiden gick så fort! När vi gjorde den sista avslappningen (och jag var på väg att somna flera gånger) tänkte jag att jag måste ha fått något om bakfoten för vi kan inte ha hållt på i mer än en timme - jag trodde ju att kursen skulle vara i 1½ timme. När vi var klara blev jag jätteförvånad när jag tittade på klockan och det hade gått 1 timme och 40 minuter!


Allt som allt kändes det jättebra! Vi började med avslappning - som jag hade lite problem med eftersom jag la mig på rygg och fick väldigt ont i ryggslutet efter ett tag - nästa gång la jag mig på sidan istället. Efter avslappningen var det många olika övningar - flera av dem kan användas för att underlätta vid förlossningen och längre fram i graviditeten när jag behöver få avlastning från bäckenet eller ryggen.

Därefter gjorde vi andningsövningar där jag fick lära mig att flytta upp min andning i takt med att smärtan förstärks (i värken). Vi fick sitta två och två och nypa varandra hårt för att simulera andning under smärta. Jag fick beröm av instruktören för att jag andades bra, vilket förvånade mig för jag tyckte att jag föll fullständigt när det gällde flämtandet - jag fick inte till det riktigt, det kändes inte som att jag fick tillräckligt med syre.

Men jag har fått lite övning och papper med information, så jag kommer definitivt att öva hemma, gärna med sambon. Insåg under övningen att det är mycket lättare att andas ihop med någon - förstår verkligen vilken skillnad det är med att just ha en coach. Annars kan det ju tyckas se löjligt ut ibland när man ser förlossningsvideos, men nu när jag själv suttit där och flämtat insåg jag hur mycket enklare det gick när jag hörde instruktören bakom mig, så att jag kunde falla in i rätt rytm.


Och min bok har kommit, ska se om jag kan få hämtat ut den imorgon! Och idag har jag fått min pyjamas jag beställde också... den verkar vara jätteskön!

7 kommentarer:

Anna sa...

Vad bra att yogan var bra, jag hade först också tänkt gå på sånt men sen helt plötsligt så är ju tiden som gravid snart över *s*

Anonym sa...

Ska påbörja IVF till hösten och jag vill bara tacka för att du delar med dig av dina erfarenheter. Det betyder mycket! Och skönt att du blev gravid till slut - GRATTIS!

Mvh Sara

Tingeling sa...

hej på dig vännen, det finns en fråga till dig i min blogg! :)

Kapybaran sa...

hoho?
vars har du tagit vägen?

allt väl?

Superquinnan sa...

Nu var det så länge sen du skrev att jag också undrar? Skriv nåt.. Vi vill veta hur du mår ;)

Anna sa...

Hoho... saknar dina inlägg!

Astillbe sa...

Hehe, sorry folks! Allt är bra, förutom att jag har för mycket att göra, men har en del att skriva om så det kommer en uppdatering snart - ikväll eller imorgon fm! Den här veckan har det varit aktiviteter varje kväll! Och imorgon är det bm-besök, bara det ska jag skriva om.

Promise!!!