torsdag, maj 04, 2006

VARMT!

Det var 14 grader ute när jag körde till jobbet på morgonen. 14 GRADER!

Oj, så mycket bättre man mår av sol och värme.

Maj är den absolut bästa månaden av alla. Allt ligger framför mig - sommar, semester, grill, bad, ljumna kvällar sittandes på klipporna och njuter av solnedgången... Man går och väntar på värmen, på att löven skall slå ut, dra fram utemöblerna, att man kan sitta ute och äta, blommorna kommer fram, tomaterna mognar i växthuset och jordgubbarna i landet... Tja, såvida inte rådjuren kommer då förstås. Förra året skövlade de mina stora fina jordgubbsplantor och de blommor som sniglarna inte tog, de tog rådjuren istället.

I helgen var de framme igen. I lördags morses sprang jag ut i pyjamas och försökte skrämma bort en. Det visade sig vara en liten liten sak, undra vart hans mamma är? Vi har haft kid som varit mycket större än så som varit ihop med syskon och mamma. Fick lite moderskänslor där för ett tag... I vilket fall som helst så blängde den bara och var inte ett dugg rädd. Ett annat rådjur kom i söndags som grannens barn hjälpte till att skrämma iväg - och i måndags kom det lilla kidet igen. Båda våra katter smög sig på den - fick faktiskt rätt fina bilder innan den skuttade iväg.

Och igår när jag kom hem hade mina första pingstliljor slagit ut! Dessa äter rådjuren garanterat inte, så de får jag njuta av ifred.

Jag älskar våren! ;-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi flyttar till Stockholm, från vårt fina hus i skåne till ett fint hus i Stockholm :)

Vi hade 20 grader här igår, helt underbart. Blev en kvällspromenad till gungorna för vår del.

Linda sa...

Visst är det härligt! Jag har suttit i parken i flera timmar idag och är nu väldigt röd i pannan men det var skönt! =)